Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Projekt Pomozte dětem již vybral potřebných 9 milionů na pomoc 2324 znevýhodněným nejmladším

Média

  22:47
Praha - Sbírka 22. ročníku akce Pomozte dětem, který pořádá Česká televize (ČT) a Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS), již získala potřebných 9 288 000 korun. Akce, jejímž symbolem je kuře s červeno-bílým záchranným kruhem, v sobotu pokračovala benefičním večerem.

Nadace Kuře. foto: Reprofoto/Facebook: Kure Pomozte detem

Účastí v televizním pořadu s názvem Kuře v bačkorách projekt podpořilo ze svého domova mnoho hudebníků a dalších osobností. Ukončení sbírky letošního ročníku je prodlouženo až do 30. června, pak bude zahájen 23. ročník.

Přední český hornista a dirigent pomohl vybrat pro kolegy milion. Sbírku zaštiťovala hudební celebrita

Společný sbírkový projekt Pomozte dětem letos vybírá peníze na činnost 30 organizací pomáhajících ohroženým a znevýhodněným dětem v Česku. Na tyto projekty bylo třeba shromáždit v letošním ročníku částku přesně 9 264 818 korun, které pomohou 2324 dětem.

Koncerty natočené v soukromí známých osobností české hudební scény provedl Aleš Háma, který zároveň průběžně informoval o stavu „kuřecího“ konta. Samoobslužné natáčení umožnilo odvysílat vystoupení, aniž se porušila současná opatření. V pořadu se Háma spojil s Marii Rottrovou, Vojtěchem Dykem, Monikou Absolonovou, Miroslavem Žbirkou a Ráchel Skleničkovou, Ondřejem Rumlem, Milanem Caisem, Petrem Jandou, Barborou Polákovou, Danem Bártou, Robertem Balcarem, Ewou Farnou, Ondřejem Havelkou a jeho Melody Makers nebo Jiřím Kornem & 4TET. Diváci mohli přispět dárcovskou DMS.

Diváci ČT o Velikonocích navštíví kostely i Národní divadlo

Pomáhat bude také letos možné v rámci celorepublikové sbírky Peříčkového týdne, který odstartuje 4. května. Letos organizátoři nabízejí žluté peříčko především on-line a poštou, ne jako v minulých letech mezi lidmi v ulicích. Žlutá pírka dárci za příspěvek získají prostřednictvím webu. www.pomoztedetem.cz.

Cílem sbírky je zvyšovat kvalitu života dětí v Česku, vytvářet rovnocenné příležitosti pro všechny děti a podporovat práva dětí na život v rodině nebo v náhradním rodinném prostředí. Od roku 1998 se v jejím rámci podařilo rozdělit více než 243 milionů korun, podpořila více než 1550 projektů. V celkovém součtu přispěl projekt Pomozte dětem téměř 200 000 dětí.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!