Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Ekonomika

Závody Škody Auto přidají v pondělí ve výrobě třetí směnu v Mladé Boleslavi a Kvasinách

Škoda Auto obnovila provoz ve třech směnách v Mladé Boleslavi a Kvasinách. Ve Vrchlabí zatím zůstává dvousměnný provoz. foto:  Petr Topič, MAFRA

Mladá Boleslav - Zaměstnanci Škody Auto od pondělí začnou pracovat i ve třetí směně, a to v závodech v Mladé Boleslavi a Kvasinách. Ve Vrchlabí zatím zůstává dvousměnný provoz, řekl v pátek ČTK vedoucí komunikace podniku Tomáš Kotera.
  14:00aktualizováno  14:19

Automobilka obnovila výrobu ve všech třech českých závodech zhruba po šesti týdnech 27. dubna, ale jen na dvě směny. Důvodem odstávky byla epidemie koronaviru. Obnovení výroby doprovází více než 80 hygienických opatření.

Ve středu se v mladoboleslavském závodu objevily dva případy nákazy koronavirem. Firma pracoviště obou zaměstnanců vydezinfikovala, dezinfekcí prošly i společné prostory jako závodní jídelna či sociální zařízení. Zaměstnanci, kteří přišli do styku s nakaženými, mají nařízeno se řídit doporučením hygienické stanice.

Škoda Auto zastavila kvůli koronaviru výrobu 18. března večer. Odstávku několikrát prodloužila. Firma loni dodala do celého světa 1,24 milionu aut. Zaměstnává téměř 39 000 zaměstnanců, z toho v ČR téměř 34 000. Škoda Auto je pro českou ekonomiku stěžejní firmou, má subdodavatele z celé republiky.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.