Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Popadané stromy a zatopené cesty: Silné bouřky udeřily na Česko, hasiči mají pohotovost

Popadané stromy a zatopené cesty: Silné bouřky udeřily na Česko, hasiči mají pohotovost
Zdroj: HZS
+ Dalších 5 fotografií
počasí
Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) už se naplnila, na Česko udeřily silné bouřky doprovázené deštěm. Hasiči po celé zemi řeší stovky případů, nejčastěji se jedná o popadané stromy, ale i zatopené silnice nebo sklepy.

Nejvytíženější jsou hasiči z krajů Libereckého, Královehradeckého, Středočeského a Ústeckého. K osmé hodině večerní vyjížděli k téměř 500 případům, jež souvisejí s bouřkami. Ty doprovází déšť a silný vítr.

"Počet technických zásahů v souvislosti s platnou výstrahou ČHMU od 14:00 do 21:00 je celkem 461," informovali hasiči na Twitteru. "V současné době vyjíždíme k velkému množství technických zásahů (přes 150), z nichž většina je v souvislosti se silným větrem a deštěm," dodali.

Kvůli větru popadaly na řadě míst stromy přes silnice, hasiči museli řešit i zatopené chodníky a někde se voda dostala i do sklepů. "Všechno, co má ruce a nohy, máme v tuto chvíli v terénu. Počasí nám opravdu nepřeje. Buďte opatrní," napsali liberečtí hasiči na zmíněnou sociální síť.

Pozor si mají dát i řidiči

Výstraha ČHMÚ před silným větrem platí do úterní druhé hodiny ráno. Opatrní mají být také všichni řidiči, kteří budou v noci na cestách.

"Upozorňujeme všechny řidiče na možný výskyt silných bouřek během dnešní noci. Všechna naše střediska, která se starají o údržbu dálnice, jsou v plné pohotovosti. Prosíme řidiče, aby byli opatrní a přizpůsobili jízdu ke stavu vozovky," nabádá podle tn.cz Ředitelství silnic a dálnic.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy