Hlavní obsah

Pocta pro českou hvězdu. Jaškin byl podle hokejistů KHL třetím nejlepším hráčem sezony

Praha

Český reprezentační útočník Dmitrij Jaškin z Dynama Moskva byl podle hokejistů KHL třetím nejlepším hráčem předčasně ukončené sezony. Anketu, do které se podle webu soutěže anonymně zapojilo více než 200 hráčů, vyhrál Jaškinův spoluhráč Vadim Šipačov.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dmitrij Jaškin má za sebou parádní sezonu

Článek

Sedmadvacetiletý Jaškin prožil vynikající debutovou sezonu v Dynamu, kam zamířil loni v létě po sedmiletém působení v zámoří. Omský rodák a odchovanec Vsetína nastřílel v 58 zápasech 31 branek, přičemž lépe si vedl jen Kirill Kaprizov z CSKA Moskva, který dal o dva góly více. V produktivitě byl Jaškin s 63 body také druhý za Šipačovem, jenž byl o dva body lepší.

V play off přidal bývalý hráč pražské Slavie v šesti zápasech šest bodů za tři branky a stejný počet asistencí. Pomohl k postupu přes Spartak Moskva, ale před startem druhého kola proti CSKA byl zbytek bojů o Gagarinův pohár zrušen kvůli pandemii koronaviru.

V hráčské anketě dostal Jaškin, jenž před měsícem podepsal s Dynamem novou dvouletou smlouvu, 10,9 procenta hlasů. Vítězný Šipačov dostal 31,4 procenta, druhý Kaprizov 24,6 procenta. Nejlepší pětku doplnili Švéd Linus Omark z Ufy (2,9 procenta) a nejproduktivnější hráč historie ligy Sergej Mozjakin z Magnitogorsku (2,3 procenta).

Hokejisté také zvolili nejrespektovanějšího hráče soutěže, jímž byl vyhlášen jednačtyřicetiletý Pavel Dacjuk z Jekatěrinburgu. Také měli vybrat největšího vtipálka, kterým se stal Andrej Altybarmakjan ze Soči.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články