Nejlepší dárek k Vánocům? Kvalitnější spánek!

Nejlepší dárek k Vánocům? Kvalitnější spánek!

Vánoce se blíží nezadržitelným tempem a vy přemýšlíte, jakým dárkem obdarovat své blízké? Co takhle jim letos pod stromeček nadělit kvalitnější spánek? Je prokázané, že na kvalitu spánku má vliv celá řada faktorů a jedním z nich je i povlečení. Věřte, že s luxusním povlečením, slibujícím sny jako v bavlnce, rozhodně neuděláte krok vedle.

Pro spánek jako v bavlnce

Krásné na pohled a neuvěřitelně příjemné na dotek. Přesně takové by mělo být povlečení, pod kterým se zdají ty nejkrásnější sny. Oba tyto požadavky do poslední nitky vyplňuje povlečení české značky Stella Ateliers vyrobené z kvalitní egyptské bavlny.

Povlečení z egyptské bavlny

Jedním z nejluxusnějších materiálů, ze kterých se povlečení vyrábí, je pravá egyptská bavlna. Ta je zárukou toho, že je povlečení měkké a příjemné na omak, dokonale prodyšné, má výborné termoregulační vlastnosti a je vhodné pro děti i alergiky, protože nedráždí pokožku. Povlečení z egyptské bavlny je k dostání v několika úpravách, oblíbený je Mako satén, Mako jersey a Mako brokát damašek.

Zušlechťovací procesy, kterými povlečení prochází

Zhotovené příze se bělí, barví a tisknou. Na tento proces bedlivě dohlížejí odborníci. Příze, z nichž se luxusní povlečení vyrábí, navíc procházejí zušlechťovacími procesy známými pod názvem mercerace a kalandrování. Ty bavlněnému povlečení zajišťují vyšší pevnost, afinitu k barvivům, lesk podobný hedvábí a slibují větší měkkost. Aby povlečení bylo dlouho krásné a nesráželo se a nežmolkovalo, prochází také sanforizací a následným opalováním. Některé příze bývají opatřeny i úpravou pro snadnější žehlení. Výsledné povlečení je opatřené zipovým uzávěrem nebo jednoduchou hotelovou kapsou.

Mako jersey

Nejen o Vánocích své blízké potěšíte povlečením v úpravě Mako jersey. To vyniká tvarovou stálostí a prodyšností a potěší také tím, že se nemusí žehlit. Díky nežehlivosti je velice oblíbené. Více o tomto nežehlivém povlečení, si můžete přečíst v našem článku zde.

Mako satén

Povlečení v úpravě Mako satén je velmi oblíbené. Nenechte se zmást, neklouže ani nestudí, naopak je příjemné na dotek, odolné a nevytváří se na něm žmolky.

Mako brokát damašek

Luxusní na pohled i na dotek. Přesně takové je povlečení v úpravě Mako brokát damašek. Jaké jsou jeho přednosti? Pyšní se vysokým leskem, tvarovou a barevnou stálostí a v neposlední řadě výbornou prodyšností.

Náš tip: Pokud nevíte, jaký materiál, vzor či barvu povlečení si zvolit, možná by vám mohl pomoci náš článek Rady a tipy pro výběr povlečení.

Článek Nejlepší dárek k Vánocům? Kvalitnější spánek! byl publikován 3. prosince 2019 v 23.45 v rubrice Ostatní. Autorem článku je Redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...