Uzavírka se bude týkat úseku od Národní třídy po park Národního probuzení a ústí Divadelní ulice. Auta nebudou smět jet po tramvajových kolejích, ale zavřený úsek objedou Divadelní nebo ulicí Karolíny Světlé. Ve směru od Karlových lázní se nic nemění, provoz tramvají navíc zůstane zachován.

„Koronakrize je stejně jako jakákoliv jiná krize příležitostí zamyslet se, co dělat jinak, než se věci zase vrátí do zajetých kolejí. Stejně jako mnoho moderních metropolí na západ od Prahy využijeme úbytek provozu, abychom centrum města udělali přívětivější pro Pražany, naše spoluobčany z jiných měst, kteří do Prahy v létě přijedou na výlet, a především pro chodce obecně. Chci, aby novým standardem bylo víc prostoru pro lidi,“ řekl náměstek pražského primátora pro dopravu Adam Scheinherr (Praha Sobě).

Podle něj tvoří automobilová doprava na nábřeží zhruba 15 procent, v tramvajích je 33 procent lidí a chodců je na Smetanově nábřeží 52 procent - ti podle něj hráli v rozhodování největší roli. Na nábřeží vzniknou předzahrádky, čímž město reaguje na žádost podniků, které sídlí na Smetanově nábřeží. „Kde jinde začít probouzet centrum města než v parku Národního probuzení. Chceme sem Pražany přilákat za kulturou, dobrým jídlem a pitím, nebo jen tak na posezení s přáteli a rodinou,“ uvedla radní Hana Třeštíková (Praha Sobě).

„O nás bez nás“

S uzavřením nábřeží nesouhlasí jeden z magistrátních koaličních partnerů, klub Spojených sil pro Prahu, řekla pro Blesk.cz jeho mluvčí Šárka Kuželová. Rozhodnutí magistrátu pořádně namíchlo také Prahu 1, na jejímž území se nábřeží bude zavírat. Podle jejích zástupců o tom totiž město rozhodlo bez vědomí radnice městské části. „O myšlence jsme sice slyšeli, ale očekávali jsme, že bude příslušné opatření vyvěšeno na úřední desce a bude s městskou částí projednáno. Nyní musíme počkat do víkendu a následně vyhodnotit a reagovat na vzniklou situaci,“ řekl pro Blesk.cz radní pro dopravu Prahy 1 Richard Bureš (ODS).

„Vědí představitelé magistrátu, že ulice Karolíny Světlé je rezidenční ulice, kde se historicky povedlo různými opatřeními výrazně snížit dopravní zátěž? Je tedy podle magistrátu nutné uklidnit část nábřeží, kde nikdo nebydlí, a poslat auta pod okna rezidentů?“ kritizuje Bureš, podle nějž se jen pod heslo podpory podnikání a veřejného prostoru schoval zjený naschvál magistrátu. Podle něj je sice třeba na obou nábřežích omezit zbytnou tranzitní dopravu, je ale třeba jednat společně a diskutovat i s městskými částmi.

Uzavření části nábřeží se nelíbí ani řadě obyvatel městské části. „Je vskutku dobré uzavírat celý jízdní pruh Smetanova nábřeží a posouvat dopravu do dvou malých ulic? Když se tam něco ucpe nebo dojde k dopravní nehodě, tak to bude opravdu na dlouhou dobu a spíš to problémy přidá než ubere,“ uvedl jeden z obyvatel pražského centra v diskuzi na Facebooku a řada dalších se přidala. Vadí jim, že se doprava přesune do postranních ulic, případně na druhý břeh Vltavy, což může způsobit dopravní kolaps. Podle Scheinherra se místo dá objet snadno. „Nepředpokládáme zásadní dopravní komplikace,“ uvedl náměstek.

Občané kritizují také to, že lidé budou vysedávat u kávy či oběda v těsné blízkosti tramvají a aut, jež pojedou směrem k Národnímu divadlu. „Úplně se těším, až si tam sednu na ,zahrádku' a okolo stolu mi projede tramvaj. A vkusný plůtek bude? Nebo budou mít mimča a kočárky volnou cestu mezi koleje?“ napsala další z diskutujících.

Fotogalerie
95 fotografií