Hlavní obsah

V Havířově zavřeli školní skupinu, dítě se nakazilo od rodiče, který pracuje v Dole Darkov

Právo, plk

V Havířově od čtvrtka evidují školní dítě pozitivní na koronavirus. Nakazilo se zřejmě od rodiče, jenž je zaměstnancem Dolu Darkov. Protože se jedná o žáka 9. třídy, který se připravoval na příjímací zkoušky na střední školu, skončili v karanténě jeho spolužáci i dva kantoři.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Obdrželi jsme dnes informaci od paní ředitelky Základní školy generála Svobody, že v jedné ze tří skupin žáků 9. tříd, kteří se připravují na přijímací zkoušky, je jedno dítě, u něhož byl zjištěn výskyt covid-19,“ potvrdil Pavel Hamza, vedoucí odboru školství a kultury havířovského magistrátu.

Dodal, že situaci konzultovala ředitelka školy s hygienickou stanicí. „Ta skupina, do které nemocné dítě patřilo, byla dána do karantény. Stejně tak dva učitelé, kteří se v té skupině vyskytovali,“ poukázal s tím, že vzhledem k tomu, že je zítra pátek, byly konzultace obou zbývajících skupin pro tento týden zrušeny. „Byť se děti spolu nesetkaly.“

Počet nakažených na Karvinsku dále roste

Domácí

Školu nechá město řádně vyčistit. „V pátek provedou tzv. mokrou dezinfekci pracovníci školy, na sobotu dopoledne jsme zajistili kompletní dezinfekci prostor. Tu provede Hasičský záchranný sbor okresu Karviná,“ nastínil Hamza.

Reklama

Výběr článků

Načítám