Hráčská asociace NHL odsouhlasila play-off s 24 týmy. O dalších podmínkách restartu sezony se jedná

Výkonný výbor hráčské asociace souhlasil s tím, aby se sezona NHL přerušená pandemií koronaviru dohrála systémem play-off s 24 týmy. O dalších podmínkách restartu zámořské hokejové soutěže se bude ještě jednat. Jasno zatím není mimo jiné o dějištích zápasů a herním formátu.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prázdná Capitol One Arena, kde své zápasy hrají hokejisté Washingtonu

Prázdná Capitol One Arena, kde své zápasy hrají hokejisté Washingtonu | Zdroj: Reuters

Koronavirová pandemie přerušila ligu 12. března, kdy klubům zbývalo absolvovat 11 až 14 zápasů základní části. Ta by se už podle návrhu nedohrávala a šlo by se rovnou do play off na základě aktuálního bodového průměru. Místo obvyklých 16 týmů by se ve vyřazovací části mělo představit 24 mužstev.

V NHL se stal legendou, v Chicagu mu postavili sochu. Před osmdesáti lety se narodil Stan Mikita

Číst článek

Návrh na dokončení sezony počítá s tím, že nejlepší čtyři týmy z každé konference by měly na úvod play-off volno. Zbylých 16 klubů by absolvovalo předkolo na tři vítězné zápasy. Nejlepší čtyři týmy Východu (Boston, Tampa, Washington, Philadelphia) a Západu (St. Louis, Colorado, Vegas, Dallas) by mezitím hrály dva turnaje o nasazení v prvním kole. Zatímco předkolo by se hrálo na tři vítězné zápasy, dál by se pokračovalo klasicky sériemi na čtyři výhry.

Dalším krokem by nyní mělo být sestavení zdravotních a bezpečnostních opatření, za kterých by se liga bez diváků hrála. Pokračuje také hledání vhodných míst, kde se mohou zápasy za specifických podmínek konat. Nejčastěji se mluví o Las Vegas díky množství hotelů, kde by se týmy mohly ubytovat. Dalšími zmiňovanými kandidáty jsou Columbus, Nashville, Raleigh, St. Paul a Edmonton.

Podle zástupce komisionáře NHL Billa Dalyho má vedení ligy připravený plán, ale v současnosti jej nechce zveřejňovat, protože je to předčasné. „Až budeme mít co sdělit, tak to v souvislostech oznámíme,“ citovala Dalyho agentura AP.

Podle ní je NHL připravena protáhnout sezonu do září a odložit start nového ročníku až na leden nebo na dobu, kdy už budou moci fanoušci alespoň v nějakém počtu na stadiony.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme