23. května 2020 • 08:57

Hráčská asociace schválila návrh NHL na dohrání sezony. Jedná se ale dál

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výkonný výbor NHLPA (hráčská asociace) schválil návrh NHL na obnovu a dokončení sezony 2019-2020 systémem play off s 24 týmy. Zároveň dodal, že bude dál s ligou jednat ohledně klíčových bodů plánu návratu k zápasům.



„Výkonný výbor Asociace hráčů národní hokejové ligy schválil další jednání s NHL ohledně 24týmového formátu play off, které by určilo vítěze Stanley Cupu namísto obvyklého s 16 týmy,“ uvedla NHLPA ve svém prohlášení.

„Několik podrobností musí být ale ještě doladěno a absolutní dohoda o formátu dohrání sezony nadále podléhá vzájemné domluvě obou stran,“ dodala asociace.

„Jde o významný, ale stále malý krok na dlouhé cestě, kterou ještě ve skutečnosti zbývá k restartu sezony ujít,“ konstatoval přední hráčský agent Allan Walsh.

NHL navrhla zrušení zbytku základní části s tím, že by soutěž dohrálo formátem play off 24 týmů ve dvou městech. Na úvod by nejlepší čtyři týmy z každé konference měly volno a zbylých 16 mužstev by absolvovalo předkolo na tři vítězné zápasy. 

Nejlepší čtyři týmy Východu (Boston, Tampa, Washington, Philadelphia) a Západu (St. Louis, Colorado, Vegas, Dallas) by mezitím hrály dva turnaje o nasazení v prvním kole. Zbývající série by se už hrály jako tradičně na čtyři vítězství.

Sezona by se měla dokončit bez diváků a pouze ve dvou městech, přičemž nejžhavějšími adepty jsou Toronto, Vancouver, Edmonton, Las Vegas, St. Paul či Columbus.

V řešení nadále zůstávají i termíny, včetně toho, kdy se hráči budou moci vrátit k tréninkům.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana deníku Sport 23. května 2020 Titulní strana deníku Sport 23. května 2020Foto Sport

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud