Hlavní obsah

Geniální přítelkyně prodlužuje svou seriálovou podobu

Právo, Eva Vejdělková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sotva kabelová televize HBO odvysílala druhou řadu seriálu Geniální přítelkyně, který vznikl podle stejnojmenné literární tetralogie Eleny Ferrante, oznámila televize HBO a italská stanice RAI, že s režisérem Saveriem Costanzem už připravují třetí řadu. Vzniká na motivy třetí knihy z cyklu, která má podtitul Příběh těch, co odcházejí, a těch, kteří zůstanou.

Foto: HBO

Margherita Mazzucco a Gaia Girace jako Elena a Lila v seriálu Geniální přítelkyně.

Článek

„Po úspěchu v Itálii i u mezinárodního publika pokračuje adaptace Geniální přítelkyně do seriálové podoby. Naše ambice vytvořit komplexní příběh a představit zbytku světa sílu italské imaginace je stále sebevědomější,“ uvedla šéfka dramatické tvorby televize RAI Eleonora Andreatta a dodala, že hlavní zásluhu na dosavadním úspěchu seriálu má režisér Saverio Costanzo.

„Uvádět v život úchvatné dílo Eleny Ferrante je pro nás radostí i výsadou,“ doplnila ji za HBO Francesca Orsi. „Skutečnost, že příběh Eleny a Lily milují stejně diváci jako kritici, je pro nás uspokojivá. Děkujeme celému týmu vedenému Saveriem Costanzem za úžasnou práci, kterou odvedli na druhé řadě. Už teď se nemůžeme dočkat další kapitoly života Eleny a Lily a jejich přátelství.“

Díky seriálu Geniální přítelkyně se dvě mladé Italky staly hvězdami

Film

Románová série vypráví příběh celoživotního přátelství dvou žen Eleny Greco a Raffaelly Cerullo, přezdívané Lila, které vzniklo už na základní škole v padesátých letech minulého století.

Odehrává se v chudinské čtvrti Neapole, kde vládne násilí a zločin, což ovlivní život obou hrdinek po následujících šest desetiletí. Tetralogie napsaná pod pseudonymem Elena Ferrante patří k největším literárním úspěchům poslední doby.

V Itálii vycházela v letech 2011 až 2014, s pouhým ročním zpožděním se pak objevila v anglickém překladu v USA a vzápětí zaujala čtenáře na celém světě. Postupně vychází už ve více než třiceti zemích a zatím se prodalo více než deset milionů výtisků. Do češtiny ji pro nakladatelství Prostor přeložila Alice Flemrová.

Vzniká další seriál podle prózy Eleny Ferrante

Kultura

Seriál televize HBO a italské stanice RAI měl premiéru v roce 2018. Postupně by měly být podle jednotlivých knih natočeny všechny čtyři řady. Se scenáristy a režisérem na nich spolupracuje i dosud stále neznámá autorka skrývající se za pseudonymem.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám