NHL se dohraje systémem play-off s 24 týmy. Souhlasila s tím hráčská asociace

Nejslavnější hokejová soutěž světa, kanadsko-americká NHL, je zase o krok blíže k dohrání právě přerušené sezóny 2019/20. Ta se přerušila již 12. března kvůli pandemii koronaviru a od té doby vedení soutěže hledá všelijaké varianty, jak by se tato sezóna mohla dohrát. Nyní výkonný výbor hráčské asociace souhlasil s tím, aby se přerušená sezóna této soutěže dohrála systémem play-off, kterého by se na místo obvyklých 16 mužstev zúčastnilo hned 24 účastníků. Ještě není ale jasné, na jakých neutrálních místech se zbytek sezóny odehraje a také to, jak bude vypadat herní formát.

Podle původního plánu sezóny 2019/20 zbývalo mužstvům NHL dohrát 11 až 14 zápasů do jejího konce. Nově schválený plán na dohrání soutěže s těmito zbývajícimi zápasy základní části již nepočítá a  šlo by se tak rovnou na vyřazovací soutěž, kam by se dostala mužstva podle aktuálního bodového průměru, přičemž těch účastníků play-off by tedy mělo být až 24.

Součástí schváleného návrhu je ta skutečnost, že by ty týmy, jež před přerušením sezóny okupují první čtyři pozice v každé konferenci, měly na úvod play-off volno a zbývajících 16 mužstev by mezitím hrálo předkolo na tři vítězná utkání. Další fáze play-off by se pak hrály klasicky na čtyři vítězné duely.

Neznamená to ovšem, že by během tohoto předkola první čtyři týmy obou konferencí nehrály. Naopak by se zúčastnily dvou turnajů o to, kdo byl jak nasazen v prvním kole. Z Východní konference by se jeden z turnajů týkal Bostonu, Tampy, Washingtonu a Philadelphie, z té Západní by o nasazení do prvního kola mezi sebou bojovaly St. Louis, Colorado, Vegas a Dallas.

Ví se, že by se zbytek sezóny měl odehrát bez diváků, je nyní však ješětě nezodpovězenou otázkou, jak budou sestaveny zdravotní a bezpečností opatření a s tím souvisí i to, že se hledají stadiony, kde by se sezóna dohrála. Tedy takové stadiony, které by zmiňovaná opatření splnily.

V tomto případě se nejčastěji mluví o Las Vegas a to především z toho důvodu, že je zde mnoho hotelů, kde by mohli být hokejisté a členové realizačních týmů ubytováni. Dále se v této souvislosti také připadají v úvahu Columbus, Nashville, Raleigh, St. Paul a Edmonton.

Jak se nechal slyšet zástupce komisionáře NHL Bill Daly, vedení soutěže má už prý připravený plán, ale pokládá prý za předčasné ho nyní zveřejňovat. Už dříve se mluvilo o tom, že by se přerušená sezóna NHL mohla protáhnout až do září a tím pádem by tak následující sezóna 2020/21 mohla startovat až v lednu a nebo až tehdy, kdy situace dovolí fanouškům jít na stadiony.

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) hokej

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

včera

včera

Michal Koudelka

Vláda chce urychlit výstavbu OZE, prezidentovi navrhla povýšení šéfa BIS Koudelky.

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle než rok. K dosažení tohoto cíle má přispět vymezení tzv. akceleračních zón určených pro jejich výstavbu podle pravidel, která schválila vláda na středečním jednání. Navrhla také povýšení šéfa BIS Michala Koudelky do hodnosti generálmajora. 

včera

včera

Charles Leclerc

Stáj Scuderia Ferrari mění název + FOTO

Neuvěřitelné se stává skutečností. Ferrari je jediným týmem, který nepřetržitě závodí v přední motoristické disciplíně od založení formule 1 v roce 1950. Žádný tým nezastává takovou tradici jako Scuderia. Tradice – kterou nyní Italové (částečně) boří.

včera

WHO ocenila přínos očkování v posledních 50 letech. Zachránilo miliony životů

Za uplynulé půlstoletí se díky celosvětovému úsilí v oblasti očkování podařilo zachránit alespoň 154 milionů životů, uvedla ve středu Světová zdravotnická organizace (WHO). Experti zmínili, že největší přínos očkování je patrný u malých dětí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy