Hlavní obsah

Noční nehodu traktoru na Valašsku nepřežili dva lidé, tři jsou těžce zranění

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Traktor sjel ze srázu několik desítek metrů, než se zastavil o vzrostlý strom. Sedělo v něm pět mladých mužů, popsali hasiči.

Článek

Nedaleko Lidečka na Vsetínsku zemřeli v noci na sobotu při nehodě traktoru dva muži, další tři utrpěli těžká zranění. Traktor havaroval v noci při jízdě ze stopadesátimetrového srázu, zastavil se až o vzrostlý strom. Nehoda se stala poblíž Čertových skal, informovala dnes ČTK mluvčí policie Lenka Javorková. Pomoc zavolal jeden ze zraněných mužů, který i přes zranění doběhl do obce.

Traktorem jelo pět mužů ve věku od 23 do 31 let. „Havárii traktoru oznámil jeden z mužů z traktoru, který byl schopen i přesto, že byl zraněn, z místa nehody seběhnout do obce Lidečko za svými známými, kteří přivolali na místo kolem 03:30 pomoc,“ uvedla policejní mluvčí. Dva muži zemřeli na místě, další dva utrpěli těžká zranění, se kterými byl jeden z nich převezen vrtulníkem do ostravské nemocnice a druhý do zlínské nemocnice. Tam nakonec skončil i pátý muž, který doběhl pro pomoc.

Podle mluvčí hasičů Lucie Javoříkové na místě zasahovalo několik jednotek hasičů z okolí. „Nehoda se stala ve špatně dostupném lesním terénu, zasahující složky tak musely část úseku jít pěšky. Traktor, ve kterém jelo celkem pět mladých mužů, sjel ze srázu několik desítek metrů, až se zastavil o vzrostlý strom,“ informovala mluvčí na sociální síti krajských hasičů.

Hasiči postupně našli všechny muže, kteří jeli v traktoru. „Mladíci při nehodě utrpěli vážná zranění. Hasiči ihned se záchranáři poskytli zraněným první pomoc včetně resuscitace. Dva z mladíků však utrpěli zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehli,“ doplnila mluvčí. Hasiči uvázlý traktor v kopci zajistili proti pohybu. Po zmapování nehody si velitel hasičů vyžádal lesní kolový traktor, s jehož pomocí uvázlý traktor vyprostili. Strom, o který se traktor opíral, hasiči skáceli a havarovaný traktor přesunuli zpět na cestu.

Nehodu od brzkých ranních hodin vyšetřují vsetínští dopravní policisté společně se vsetínskými kriminalisty. Na místo vyjížděla i policistka z týmu krizové intervence, která se věnovala rodinám zemřelých i těžce zraněných mladých mužů. Povolán byl i znalec z oboru silniční dopravy. Okolnosti havárie jsou předmětem dalšího šetření, dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Doporučované