Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pět mladých na traktoru se nad ránem zřítilo ze srázu: Dva to nepřežili!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk:Pro Blesk: Hasiči JMK)
Autor: ČTK - 
23. května 2020
13:59

Traktor havaroval v noci na sobotu při jízdě ze stopadesátimetrového srázu, zastavil se až o vzrostlý strom. Nehoda se stala poblíž Čertových skal u obce Lidečko, uvedla mluvčí policie Lenka Javorková. Pomoc zavolal jeden ze zraněných mužů, který i přes zranění doběhl do obce.

Traktor vezoucí pět mužů ve věku od 23 do 31 let havaroval nedaleko Lidečka na Vsetínsku. Dva muži na místě zemřeli, další tři utrpěli těžká zranění. Hasiči mrtvé a zraněné muže postupně nacházeli v terénu.

„Havárii traktoru oznámil jeden z mužů. Byl schopen i přes své vážné zranění z místa nehody seběhnout do obce Lidečko za svými známými, kteří na místo kolem půl čtvrté ráno přivolali pomoc,“ uvedla policejní mluvčí.

Jednoho ze zraněných převezl vrtulník do ostravské nemocnice, druhého do nemocnice ve Zlíně. Tam nakonec skončil i pátý muž, který doběhl pro pomoc. Podle mluvčí hasičů Lucie Javoříkové na místě zasahovalo několik jednotek hasičů z okolí. Nehoda se stala ve špatně dostupném lesním terénu, zasahující složky tak musely část úseku jít pěšky. Hasiči se záchranáři ihned zraněným poskytli první pomoc včetně resuscitace. Dvěma z mladíků však již nebylo pomoci.

Hasiči v kopci uvízlý traktor zajistili proti pohybu. Po zmapování nehody si velitel hasičů vyžádal lesní kolový traktor, s jehož pomocí uvízlý stroj vyprostili. Strom, o který se traktor opíral, hasiči skáceli a vozidlo přesunuli zpět na cestu.

Nehodu od brzkých ranních hodin vyšetřují vsetínští dopravní policisté společně se vsetínskými kriminalisty. Na místo vyjížděla i policistka z týmu krizové intervence, která se věnovala rodinám zemřelých i těžce zraněných mladých mužů. Povolán byl i znalec z oboru silniční dopravy. Okolnosti havárie jsou předmětem dalšího šetření, dodala policejní mluvčí.

soorry ( 24. května 2020 14:17 )

Z a ani do kopců se nedá jet autem, jen traktor. Stačí najet na nějakou muldu, haluz a už se valíte z kopce dolů. Takové jsou hory, a tam bydlí lidé, staví si chaty. Soustrast pozůstalým.

panchovilla ( 24. května 2020 12:01 )

Národ,který musí mít pivo imrvére u huby,moralizuje nad tím,což ani není prokázaný,že se(opilá) parta bavila a dopadlo to,jak dopadlo Nezapomeňte tu rozebrat zákony,covid a nabonzovat ještě někoho,kdo na tom traktoru ještě náhodou jel a utekl,soudruh Bureš by z vás měl radost

Pohybovenadany ( 24. května 2020 01:52 )

Je dobře že je-li lesem než nekoho “sestřelit” v protisměru na okresni vozovce !

Pohybovenadany ( 24. května 2020 01:47 )

Určite dostane flastr majitel té vozovky , ze nebyla zpevněná a bez svodidel !

Pohybovenadany ( 24. května 2020 01:44 )

Dodržování vzdálenosti , roušky , testy na COVID , to by se mělo vyšetřit taky . A hoši ještě dostanou po čuňách od od manželek . Dobře jim tak . A ZDRAVÍM MILANA Z INDIE ! A TEREZU V PÁKISTÁNU !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání