Španělská liga dostala od vlády zelenou. Přesný termín restartu určí vedení soutěže

Španělská fotbalová liga může po koronavirové pauze znovu začít od 8. června. Restart přerušené sezony v dřívějším termínu schválila vláda. Oznámil to premiér Pedro Sánchez na sobotní tiskové konferenci. Přesné datum zahájení soutěže určí vedení ligy.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid (Aktualizováno: 15:28 23. 5. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dosud se ve španělských médiích spekulovalo o tom, že by se mohla sezona znovu rozehrát v pátek 12. června městským derby mezi FC Sevilla a Betisem. Povolení hrát zápasy od pondělí 8. června platí i pro druhou ligu.

První krok k obnovení soutěže. Anglické fotbalové kluby začnou od úterý s tréninkem

Číst článek

Dosud se ve španělských médiích spekulovalo o tom, že by se mohla sezona znovu rozehrát v pátek 12. června městským derby mezi FC Sevilla a Betisem. Povolení hrát zápasy od pondělí 8. června platí i pro druhou ligu.

Sánchez ujistil, že Španělsko už má to nejhorší za sebou a nárůst nemocných i úmrtí s covidem-19 v posledních týdnech neustále klesá. Celkem země evidovala přes 234 000 nakažených a více než 28.500 obětí koronaviru.

„Španělsko udělalo, co bylo potřeba a teď se před námi všemi otevírají nové horizonty. Přišel čas obnovit mnoho každodenních aktivit. La Liga může znovu začít od 8. června,“ řekl.

Přísná pravidla

Španělské kluby tento týden otevřely tréninková centra a vrátily se po měsících individuální domácí přípravy ke společnému tréninku v malých skupinách. Přechod doprovází řada bezpečnostních a hygienických opatření, nezbytná omezení budou platit i pro ligový provoz.

Ve španělské lize, která byla přerušena stejně jako většina sportovních soutěží v polovině března, zbývá do konce ročníku odehrát jedenáct kol. Tabulku vede Barcelona o dva body před Realem Madrid. Šéf ligy Javier Tebas odhadl ztráty vzniklé nucenou pauzou na miliardu eur.

Z elitních evropských soutěží se zatím rozběhla jen německá liga, která odstartovala o minulém víkendu. V Česku se znovu začne hrát v sobotu. V Itálii plánují restart na druhou polovinu června.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme