Hlavní obsah

Teplice - Liberec 2:0Restart zvládly Teplice skvěle! Slaví první jarní vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Kučera 1 : 0
53. Řezníček 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Teplický záložník Tomáš Kučera po pětasedmdesátidenní přestávce vstřelil gól v tuzemské nejvyšší fotbalové soutěži! V dohrávce 23. kola, prvním duelu po restartu 1. ligy přerušené pandemií koronaviru, domácím zajistil tříbodový zisk v souboji s Libercem.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Teplic se radují z gólu proti Liberci, který dal Tomáš Kučera (vlevo vpředu).

Článek
Fotogalerie

Utkání hrané v Teplicích bez diváků, provázela mimořádná opatření. Zatímco rozhodčí nastoupili k utkání středem tunelu přímo na plochu, borci obou týmů mašírovali na trávník netradičně podél tribun za vlastními střídačkami a s rouškami přes ústa.

Náhradníci napochodovali k ploše až s odstupem, na lavičce mezi sebou nechali vždy jedno volné místo. Členové realizačních týmů v případě domácích usedli na tribunu za teplickou střídačkou, liberecký doprovod zůstal v rozestupech nedaleko svých hráčů připravených naskočit v průběhu hry.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fotbalisté Liberce přicházejí v rouškách na rozcvičení před ligovým zápasem s Teplicemi.

Čtvrtý rozhodčí na chod utkání dohlížel od lajny s rouškou celých devadesát minut. Trenéři měli ústa zakrytá rovněž, ovšem s přibývajícími minutami, rostoucím napětím a emocemi stále častěji při dirigování svěřenců roušku neuhlídali.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Pořadatelé v Teplicích dezinfikují míče o poločase.

Úvod patřil jednoznačně Liberci. Jeho borci drželi balon, solidně kombinovali a byli nebezpeční. V 19. minutě z třiceti metrů Karafiátův přímý kop neudržel Grigar a nebezpečí musel hasit ve skluzu, kdy balonem nastřelil spoluhráče a hosté získali roh.

Následně Balutovi nebezpečnou ránu z velkého vápna stačil zablokovat Knapík, po Balutově přímém kopu z úhlu udržel nulu pohotovým zákrokem Grigar. Teplický gólman pak zůstal nepřekonán i po následném rohovém kopu, kdy se Kačaraba odpoutal od Knapíka, jenže ve vyložené pozici balon zle trefil a domácí brankář ho stačil lapit.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jan Knapík z Teplic (vpravo) a Alexandru Baluta z Liberce v utkání 23. kola první fotbalové ligy.

Po promarněné tutové pozici Liberce znenadání udeřili domácí. Trubač totiž od půlící čáry šajtlí našel vpravo rozběhnutého Kučeru, který pravačkou suverénně proměnil první střelecký pokus Teplic mířící mezi tyče ve vedoucí gól - 1:0.

Přestože z reproduktorů zněl záznam mohutného povzbuzování domácích fanoušků, proniklo občas až na tribuny peprnější slůvko, když se hráči dirigovali a usměrňovali.

Krátce po obrátce Vondrášek prodloužil hlavou dlouhý nákop k Moulisovi, jehož střílený centr z pravé strany dokázal Řezníček, ač těsně bráněný Karafiátem, usměrnit do sítě a Teplice slavily dvoubrankové vedení - 2:0.

Euforie z komfortního náskoku Moulise pohltila a hupsnul do náruče Řezníčka, byť manuál Ligové fotbalové asociace hráče nabádal, aby gólové zářezy neslavili. V daném okamžiku si však Tepličtí pochopitelně nemohli oslavu nedopřát. Vždyť se přiblížili prvnímu jarnímu vítězství, protože před koronavirovou pauzou brali ze tří duelů jen bod a vstřelili jediný gól.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Prázdné tribuny na zápase Teplice - Liberec kvůli pandemii koronaviru.

Hosté se snažili ze všech sil vývoj utkání zvrátit. Jenže Mikula ve vyložené pozici branku minul, Zemanův pokus v další tutové příležitosti stačili obětavě hrající domácí zablokovat. Navíc domácí dokázali sbírat odražené míče a čas od času vyrazit na polovinu soupeře, čímž rozbili jeho tlak.

Liberec tak už posedmé v řadě ze vzájemného zápasu v ligovém duelu odcházel poražen.

FK Teplice - Slovan Liberec 2:0 (1:0)
Branky: 37. Kučera, 53. Řezníček. Rozhodčí: Marek - Vodrážka, Batík - Orel (video). ŽK: Kodeš - Karafiát. Hráno bez diváků.
Teplice: Grigar - Paradin, Čmovš, Kodeš (81. Nazarov), Vondrášek - Knapík - Moulis, Kučera (84. Žitný), Trubač, Radosta (77. Černý) - Řezníček. Trenér: Hejkal.
Liberec: Nguyen - Mikula (64. Zeman), Kačaraba, Karafiát, Hybš - Hromada (72. Rondič), Mara - Malinský, Baluta (56. Beran), Pešek - Kuchta. Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: