Hlavní obsah

Beachvolejbalistky mají nový domácí seriál pěti turnajů

Praha

Plážové volejbalistky budou mít od příštího týdne novou sérii domácích turnajů. Sezona se po koronavirové přestávce rozběhne v sobotu v Litoměřicích i s účastí elitní světové dvojice Markéty Nausch Slukové a Barbory Hermannové. Asociaci se podařilo narychlo připravit pět tříhvězdičkových turnajů.

Foto: Sport.cz

Klubové mistrovství republiky v plážovém volejbalu ovládl poprvé Beachclub Strahov, který ve finále zdolal Prague Beach Team Střešovice 3:1 na zápasy.

Článek

Sportovní život se po pandemii nemoci covid-19 a uvolňování vládních opatření pomalu probouzí a domácí beachvolejbal pro ženy zajistil do 27. června pět víkendových akcí. Po Litoměřicích budou následovat Strahov, Nymburk, Chodov u Karlových Varů a opět pražský Strahov. Tam za týden odstartuje seriál Českého poháru mužů.

"Byl to pěkný fofr. Dohodnout podmínky s Tipsportem, domluvit se s promotérem a turnaje homologovat na FIVB. Ještě před čtrnácti dny jsme nevěděli, zda budeme vůbec hrát, a nyní tady máme pěkně dotovanou ženskou sérii," řekl pro svazový web předseda Marek Pakosta.

Sluková s Hermannovou od pondělka začnou společně trénovat, první z nich totiž koronavirovou krizi s manželem a koučem Simonem Nauschem trávila v USA. V Litoměřicích se představí také Michaela Kubíčková s Michalou Kvapilovou nebo sestry Anna a Magdalena Dostálovy. Z důvodu uzavření hranic zahraniční hráčky zřejmě nedorazí.

"Vše bylo narychlo, takže předpokládám, že se turnaje zúčastní pouze nejlepší české dvojice. Zajímavé jsou i prize money, které jsme ve spolupráci s Tipsportem navýšili na 80 tisíc na turnaj a jednáme ještě o bonusu pro nejlepší dvojice série," dodal Pakosta.

Reklama