Hyundai Santa Fe: Nová generácia už po dvoch rokoch? Toto je ona!

Nebýva zvykom aby automobilka prišla s novou generáciou modelu po necelých troch rokoch. Lenže v prípade vlajkovej lode Hyundaiu v triede SUV sa tak s najväčšou pravdepodobnosťou stane. Naznačuje to úplne nová platforma umožňujúca rozsiahlu elektrifikáciu.

26.05.2020 10:00
debata
Nová predná časť bude pôsobiť o čosi... Foto: Hyundai
Hyundai Santa Fe - 2021 Nová predná časť bude pôsobiť o čosi agresívnejšie. Širokú masku doplnia zvláštne denné DRL svetlá v tvare písmena T.

Hyundai predstavil štvrtú generáciu Santa Fe len v roku 2018. Jeho súrodenec v podobe Kii Sorento sa na trh dokonca ešte len chystá. O to väčším prekvapením je oficiálna tlačová správa Hyundaiu, že vynovené Santa Fe dostane ako prvý model koncernu Hyundai novú platformu tretej generácie. Stať sa tak má ešte do konca tohto roka, teda necelé tri roky po premiére aktuálnej generácie. Nová platforma totiž znamená skôr nové auto než facelift. Aj na ten by bolo napokon ešte priskoro. Santa Fe by mohlo prísť s retušami pokojne v roku 2022 a ešte stále by to bolo v jeho životnom cykle plne akceptovateľné.

Takže čosi sa deje a súvisieť to bude nepochybne s emisiami. Nová platforma totiž umožní Santa Fe doraziť do predajní po prvýkrát v hybridnej aj plug-in hybridnej verzii. Automobilka tiež sľubuje kvalitatívny posun v bezpečnosti, výkone a manipulácii. Dizajnové zmeny, ktoré si môžeme predstaviť zatiaľ len na základe prvých dvoch „šerosvitov“ prednej masky, budú teda popri technických novinkách doslova len detailom. No rozhodne si ich všimnete. Santa Fe, ktoré je mimochodom najdlhšie kontinuálne vyrábaným Hyundaiom, si bude zakladať na agresívnejšom dizajnom.

Novú širokú masku doplnia úplne nové denné DRL svetlá v tvare písmena T, ktoré sa tak trochu podobajú na dizajn svetiel Volva s motívom Thorovho kladiva. Viac sa dozvieme možno v priebehu leta. Ak má novinka doraziť k prvým zákazníkom v poslednom štvrťroku, neostáva už Hyundaiu veľa času. Uvidíme, čo táto zmena prinesie sesterskému Sorentu. Skôr to ale vyzerá tak, že hoci Hyundai má v rámci koncernu vždy prednosť, tento krát to bude naopak. Santa Fe bude čerpať z technológie Sorenta, o ktorom už dlhšie vieme, že pod kapotou počíta s hybridnou aj plug-in hybridnou verziou. Je pritom vylúčené aby zdieľali odlišné platformy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #Hyundai Santa Fe
Články podľa značiek