Brazílie hlásí za poslední den 11.687 nakažených a 807 obětí

V Brazílii za poslední den přibylo 11.687 nakažených koronavirem. Je to méně než o den dříve, kdy země evidovala bezmála 16.000 infikovaných. Denní bilance úmrtí se naopak zvýšila; v posledních 24 hodinách zemřelo 807 lidí oproti 653 hlášeným v neděli. S odvoláním na ministerstvo zdravotnictví o tom dnes informovala agentura Reuters.

Jihoamerická země s 210 miliony obyvatel registruje celkem již 374.898 případů nemoci covid-19, což ji řadí na druhé místo za Spojené státy, kde se infekce potvrdila už u 1,66 milionu lidí. Co do počtu obětí zaujímá Brazílie s 23.473 zemřelými šestou příčku.

Spojené státy v pondělí večer bez bližšího vysvětlení oznámily, že o dva dny uspíší chystaný zákaz vstupu do země pro cizince, kteří byli za uplynulé dva týdny v Brazílii. Opatření, které je součástí snah o zastavení šíření epidemie v USA, mělo původně začít platit v pátek, nyní však nabude účinnosti už od středy.

V Latinské Americe je Brazílie nejhůře zasaženou zemí, následuje ji Peru s bezmála 120.000 potvrzenými případy infekce a Chile s Mexikem. Chile má podle Univerzity Johnse Hopkinse (JHU) téměř 74.000 a Mexiko 68.620 infikovaných. Světová zdravotnická organizace (WHO) minulý týden oznámila, že Jižní Amerika se stala novým epicentrem pandemie.

V bezmála 19milionovém Chile ohlásily úřady rekordních 4895 nových případů nákazy během jediného dne, celková bilance tím vzrostla na 73.997. Mezi infikovanými jsou i dva ministři, přičemž další tři byli posláni do karantény. Na 43 lidí s nemocí covid-19 v posledních 24 hodinách zemřelo, celkově už země registruje 761 mrtvých.

Související

Více souvisejících

Brazílie Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

před 1 hodinou

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Michal Koudelka

Vláda chce urychlit výstavbu OZE, prezidentovi navrhla povýšení šéfa BIS Koudelky.

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle než rok. K dosažení tohoto cíle má přispět vymezení tzv. akceleračních zón určených pro jejich výstavbu podle pravidel, která schválila vláda na středečním jednání. Navrhla také povýšení šéfa BIS Michala Koudelky do hodnosti generálmajora. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Charles Leclerc

Stáj Scuderia Ferrari mění název + FOTO

Neuvěřitelné se stává skutečností. Ferrari je jediným týmem, který nepřetržitě závodí v přední motoristické disciplíně od založení formule 1 v roce 1950. Žádný tým nezastává takovou tradici jako Scuderia. Tradice – kterou nyní Italové (částečně) boří.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

před 2 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Krycí jméno ukrajinského vojáka „Niemachny“.

V ruském zajetí: Psi žijí lépe. Ztratil jsem jakoukoli naději a vůli žít

Ukrajinský voják přezdívaný „Niemachny“, který strávil 13 měsíců v ruském zajetí, promluvil o tom, co všechno prožil, když padl do zajetí po bojích o Azovstal v Mariupolu. „V kasárnách nás bylo hodně. Byla tam dvě patra a asi půl stovky plus-minus lidí. Spali jsme vlastně na sobě, na podlaze,“ vzpomíná. A dodává hned na začátku „Rusové se snažili přimět Ukrajince střílet do vlastních zajatců.“

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Vzpoura zaměstnanců RTVS: Chceme svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy