Hlavní obsah

Konec srandy! Na tohle nejsem zvyklá, hlásí Plíšková

Zatímco většina české tenisové špičky se po bezmála tříměsíční pauze zaviněné pandemií koronaviru předvede fanouškům na domácím turnaji O pohár prezidenta ČTS, světová trojka Karolína Plíšková má jiný program. V pondělí za ní dorazil její venezuleský kouč Dani Vallverdú, s nímž začne intenzivně trénovat. „Konec srandy. Trenér dorazil!“ ohlásila rodačka z Loun pod společnou fotkou s Vallverdúem na svém twitterovém účtu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tenistka Karolína Plíšková se začne připravovat s trenérem.

Článek

„Je to přesně 74 dnů, co jsme se s Danim viděli naposledy. Pokud teda počítám správně. Po přípravě na Indian Wells, které už nakonec ani nezačalo, jsme se rozloučili a odletěli domů. Od té doby jsem trénovala buď sama, v posilovně nebo se sparingem. Na tak dlouhou pauzu bez trenéra nejsem zvyklá ani po konci sezóny, takže jsme myslím byli oba rádi, že se můžeme začít připravovat opět společně," popsala svoji situaci na facebookovém účtu.

Dostat kouče do České republiky nebylo podle jejích slov nic jednoduchého. Jeho příjezd prý nešlo zařídit dřív.

„Byla kolem toho byla spousta papírování, které jsem ráda, že neřeším já, ale můj tým. Dani samozřejmě podstoupil i test na Covid, který musí být negativní a zároveň nesmí být starší než čtyři dny," připomněla peripetie s příjezdem kouče.

Nyní Plíšková plánuje se připravovat v následujících dvou měsících střídavě v Česku a Monaku. „Bude to v různých intervalových blocích, aby si tělo zvyklo na větší fyzickou i kondiční zátěž, která mi po zranění zad chybí," prozradila.

Kvůli zmíněnému plánu se nakonec musela vzdát účasti na turnaji O pohár prezidenta ČTS na pražské Spartě.

„Mrzí mě to, ostrý zápas mi chybí, ale zdravotně se necítím natolik ready, abych ho zvládla. Určitě se ale chci dát co nejdříve do pořádku, abych byla připravená na další turnaje, které se u nás chystají. Jsem ráda, že turnaje takového formátu vznikají i v ČR a věřím, že alespoň na některý z nich už budou moct dorazit i fanoušci," dodala bývalá světová jednička.

Reklama