Milan Hein: Diváci a herci zachránili své divadlo
Milan Hein. FOTO: Česká televize

Milan Hein: Diváci a herci zachránili své divadlo

28. 5. 2020

Divadlo UNGELT přišlo za zrušená představení o tři miliony korun. Pokud bychom začali hrát za současných podmínek na domácí scéně pro 29 lidí, finanční ztráta by se ještě prohlubovala.

Od 13. května proto hrajeme pro povolenou stovku diváků v pronajatých prostorech Divadla METRO na Národní třídě a jsme za to svým kolegům z METRA vděčni.

Můžeme tam zůstat do konce srpna. 30. června odstartujeme na hradčanském Novém Světě naši Letní scénu, na které odehrajeme 58 představení. Neleníme! 

Nikdo mě nepověřil, abych si otevřel soukromé divadlo, splnil jsem si sen. Od nikoho jsem proto neočekával, že mě zachrání. Bylo mi jasné, že má-li se UNGELT zachránit, musí se zachránit sám! Diváci nám posílají finanční dary a aktivně vstupují do dražby cenných předmětů, které divadlu na jeho záchranu darovaly osobnosti s ním spjaté. Mí techničtí a administrativní spolupracovníci pobírají sníženou gáži, herecké hvězdy Hana Maciuchová, Jitka Smutná, Regina Rázlová, Carmen Mayerová, Alena Mihulová, Bára Štěpánová, Simona Postlerová, Petra Nesvačilová, Petr Kostka, František Němec, Miroslav Táborský, Richard Krajčo, David Švehlík, Pavel Liška, Petr Stach, Ondřej Novák a další budou hrát do konce roku v Praze i na zájezdech za snížený honorář.

Diváci a herci zachránili své divadlo!

2.října oslavíme čtvrt století své existence. DIVADLO UNGELT otevřel 2.října roku 1995 Miloš Kopecký a určitě se s námi raduje. Jsme tady a budeme tu dál!”

 

Milan Hein, zakladatel  a ředitel DIVADLA UNGELT

 

 

 

 

 

divadlo
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%