Fotoreportáž: Návštěva
Foto autorka

Fotoreportáž: Návštěva

29. 5. 2020

K návštěvě mé dobré kamarádky Maruš ze Šluknova jsme se domluvily minulý týden, když jsem jí přála k narozeninám. Dcera měla volno, a tak jsme se v úterý 26.5.20 vypravili na slíbenou návštěvu s tím, že se podíváme do nedalekého Fritscheho arboreta.

Byl krásný den, slunce svítilo, mraky se sice honily po obloze, ale na déšť to nevypadalo. Vzali jsme s sebou i vnučku Aničku, aby si odpočinula od učení. Cesta nám sice trvala poněkud déle, díky uzávěrám na silnici, ale dojeli jsme v pořádku. Lehce jsme poobědovali místní pizzu, probrali jsme všechno možné, trochu jsme se prošli po náměstí Šluknova, rozloučili jsme se s Maruš a vydali se směr arboretum.

Fritcheho soukromá zahrada, o kterou se stará jeho rodina, se nachází 1 km od Krásné Lípy. Na jaře hýří barvami velkého množství rozkvetlých rododendronů, v létě se pyšní kvetoucími liliemi. Arboretum je celkem rozsáhlé a je celoročně přístupné. Prohlídka celé zahrady trvá přibližně dvě hodiny. V lese je ještě k vidění zřícenina hradu, tu jsme ale nestihli. Informace lze najít na netu.

My jsme stihli jen něco, některé rododendrony byly už po odkvětu, tak jsme si řekli, že se sem v létě vypravíme ještě jednou na lilie. Arboretum je opravdu krásné a stojí za návštěvu.

Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.