Pražské Alzheimer centrum je kvůli covidu v karanténě

Dva případy nákazy koronavirem potvrdili lékaři v alzheimer centru v pražských Malešicích. Nemoc covid-19 se potvrdila u jedné zaměstnankyně a jedné klientky. Dnes to uvedl Radiožurnál. Sociální zařízení je od dnešního dne v karanténě, informuje centrum na svém webu.

"Jednak je to jedna klientka, která byla s akutním zdravotním problémem odvezena do nemocnice, a tam se zjistilo, že má tu infekci. A následně byla zjištěna infekce také u jedné pracovnice," uvedla radní pro sociální politiku a zdravotnictví Milena Johnová (Praha Sobě).

Podle Radiožurnálu by v pondělí 1. června měli být klienti a zaměstnanci centra otestováni na nemoc. Od pondělí 25. května jsou v tomto sociálním zařízení podle informací na webových stránkách centra povoleny návštěvy. Zákaz návštěv zde platil od března.

Nákaza covidem-19 se v minulých měsících v Praze objevila také mezi klienty domova pro seniory v Michli a v léčebnách dlouhodobě nemocných v Thomayerově nemocnici v Krči a v Nemocnici sv. Alžběty Na Slupi.

Alzheimer Centrum je součástí Domova pro seniory Malešice, který má kapacitu 248 lůžek. Je příspěvkovou organizací hlavního města. Alzheimer centrum se otevřelo v dubnu 2014.

Související

Více souvisejících

Praha lékaři Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 8 minutami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko zesílí útoky na ukrajinské sklady se západními zbraněmi, slíbil Šojgu

Rusko otevřeně avizuje, že zesílí útoky na Ukrajinu. Ministr obrany Sergej Šojgu v úterý řekl, že budou cílit na sklady se zbraněmi poskytovanými Západem. Kyjev by měl brzy obdržet další klíčovou vojenskou pomoc ze Spojených států amerických. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy