Případ mrtvého kojence na Mělnicku: Co ukázala pitva?

Pitva zemřelého čtyřměsíčního kojence, kterého policie v sobotu nalezla u Hořína na Mělnicku, vyloučila cizí zavinění, dítě nezemřelo násilnou smrtí. Policie propustila všechny lidi, které v souvislosti s případem vyslýchala, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Lucie Nováková.

"Dnešní výsledky soudní pitvy vyloučily cizí zavinění a všechny podezřelé osoby, které byly v souvislosti s případem zadrženy a vyslýchány, byly dnes rovněž propuštěny. Vzhledem k citlivosti záležitosti a s ohledem na pozůstalé už nebudeme k věci poskytovat žádné bližší informace," řekla Nováková.

Mluvčí neuvedla, kolik lidí policisté kvůli nálezu mrtvého miminka vyslýchali. Nechtěla ani uvést, co bylo příčinou smrti a kde bylo dítě nalezeno. Podle Novákové jde o rodinnou tragédii.

V pátek se na tísňovou linku obrátila matka kojence, která uvedla, že se jí chlapec ztratil v zámeckém parku v Hoříně i s kočárkem. Rozjela se rozsáhlá pátrací akce, které se účastnily desítky policistů a hasičů.

Od sobotního rána pátrání pokračovalo, na místě bylo i poříční oddělení policie s potápěči. V pátek prohledával okolí ze vzduchu vrtulník s termovizí, v sobotu policie využila k prohledávání dron. Hasiči byli v sobotu z Hořína odvoláni kolem 15:00. Není jasné, zda už v tu chvíli policie tělo nalezla, či nikoliv. Pátrání policisté oficiálně ukončili před 17:00.

Policisté se kromě parku zaměřili také na prohledávání břehů a hladiny blízkých toků, v blízkosti parku je soutok Labe a Vltavy, protéká jím i Hořínský potok. Policisté se soustředili také na okolí mostu Josefa Straky přes Labe.

Související

Více souvisejících

krimi Středočeský kraj Policie ČR

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 36 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Princezna Kate způsobila šok i lidem ze svého okolí, zní z Británie

Zítra uplyne týden od chvíle, kdy princezna Kate po mnoha spekulacích odhalila, že lékaři u ní diagnostikovali rakovinu. Pro spoustu lidí z jejího okolí to byl šok, zní z Velké Británie. Kdo všechno věděl o nemoci s předstihem? 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy