Hlavní obsah

A pak že půjdou ceny dolů! Přestupová bombu odpálila Paříž

Za více než 1,5 miliardy korun přestoupil argentinský fotbalista Mauro Icardi z Interu Milán do Paris St. Germain, kde už v této sezoně hostoval. S devítinásobným mistrem francouzské ligy podepsal sedmadvacetiletý útočník smlouvu do roku 2024.

Foto: Sport.cz

Mauro Icardi přestupuje do týmu Paříže, kde už strávil tuto sezonu na hostování.

Článek

Icardi si loni odchod z Interu vytrucoval. V milánském klubu se nemohl domluvit na prodloužení smlouvy, byl vyřazen z týmu a nesměl s ním dlouho ani trénovat. V září přišel do PSG, v jehož dresu zářil. V 31 zápasech dal 20 gólů a řekl si o setrvání v klubu.

Na základě opce mohl pařížský celek získat Icardiho za 70 milionů eur, ale vzhledem k dopadům koronavirové krize souhlasil Inter podle agentury AFP se snížením částky na méně než 60 milionů eur. Podle italských médií dostane milánský klub 50 milionů okamžitě a dalších osm milionů eur v bonusech. Pokud by se Icardi vracel z PSG do italské ligy, obdrží Inter dalších 15 milionů eur.

"Děkujeme za šest let u nás a přejeme všechno nejlepší v budoucí kariéře," rozloučilo se s Icardim vedení Interu, kam přišel v roce 2013 ze Sampdorie Janov za 13 milionů eur. Za milánský tým odehrál 219 utkání a dal 124 branek.

Reklama

Související témata: