Hlavní obsah

Drážďany po karanténě prohrály v druhé bundeslize se Stuttgartem

Berlín

Fotbalisté Drážďan s českými záložníky Ondřejem Petrákem a Josefem Hušbauerem svůj první zápas po koronavirové pauze v druhé německé lize prohráli. Dynamo podlehlo 0:2 Stuttgartu, který je druhý v tabulce. Drážďanům patří poslední místo.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Fotbalisté Drážďan

Článek

Dynamo vstoupilo do restartované soutěže o dva týdny později než ostatní týmy vinou několika případů nákazy koronavirem, kvůli nimž muselo mužstvo začátkem května do karantény. Nyní musí zvládnout nabitý program devíti zápasů v 29 dnech.

Zachraňující se tým po dlouhé pauze nenavázal na dvě výhry z přelomu února a března a stejně jako na podzim podlehl Stuttgartu rozdílem dvou branek. Skóre otevřel v 18. minutě Hamadi Al Ghaddioui a v závěru pojistil vítězství favorita Darko Čurlinov. Hušbauer odehrál 65 minut, Petrák šel ze hřiště v 83. minutě.

Večer před zápasem přišli fotbalisty Drážďan povzbudit fanoušci, kteří se shromáždili před týmovým hotelem a rozvinuli transparent s nápisem "Společně proti zbytku světa". K tomu řada příznivců zapálila bengálské ohně.

Stuttgart udržel dvoubodový náskok před třetím Hamburkem, který zdolal 3:2 Wiesbaden.

Reklama