Hlavní obsah

Vztekal se a protestoval, až si vykoledoval žluté napomínání. Byl přesvědčený, že sudí jeho tým poškodil

Radek MalinaSport.czPrávo

Vztek a zloba z teplického trenéra Stanislava Hejkala v závěru nedělní ligové bitvy s Opavou (2:2) doslova prýštily. Totálně jej vytočila vyrovnávací branka Juřeny v předposlední minutě, respektive asistent sudího Zdeněk Koval. Podle trenéra Severočechů byl opavský střelec v ofsajdové pozici. Nicméně protesty kompletní domácí lavičky byly marné, gól platil a Teplice v duelu 26. kola nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže přišly o vítězství.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Lukáš Železník z Opavy, Jan Knapík a Jevgenij Nazarov z Teplic.

Článek

„Myslím, že se jednalo o ofsajd. Ze záběrů, které jsem měl k dispozici, byl Juřena v ofsajdu. Nicméně uznávám, že šlo o záběr z kamery hlavní, nikoliv na ofsajdové linii," říkal s odstupem desítek minut už velmi klidným hlasem Stanislav Hejkal.

Za protesty bezprostředně po vyrovnávací brance byl napomínán žlutou kartou, kterou viděl i vehementně protestující kustod Jiří Semerád. Teplický trenér následně dával najevo, co si o verdiktu asistenta myslí i v průběhu nastavení, jehož "zavalil" sprškou komentářů a názorných gestikulací, kdy nebylo těžké vydedukovat, že se nejednalo o slova chvály. A když Koval mířil do útrob teplického stadionu, vyslechl si nejen od Hejkala pěkně od plic názor na spornou situaci.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jan Knapík z Teplic a Matěj Helešic z Opavy.

Nešlo přitom o jediný okamžik, kdy se verdiktem Kovala cítili domácí poškozeni. Ještě před vyrovnávací trefou Juřeny totiž vytočilo Teplice nařízení pokutového kopu po centru Dordiče, který nastřelil Kodeše a hlavní sudí Karel Hrubeš po konzultaci s asistentem ukázal na značku pokutového kopu.

Na utkání nebyl videorozhodčí, a tak nebylo možné celou situaci detailně posoudit. „Tohle není otázka pro mě," odmítl Hejkal komentovat, zda absence videorozhodčího byla rozbuškou pro emotivní závěr.

„Nemohu hodnotit, zda by se v případě přítomnosti videorozhodčího předešlo emocím při vyrovnávací brance a v následných minutách. Každopádně už dlouho se mluví o tom, že by VAR měl být na všech zápasech, což je i můj názor," pronesl diplomaticky Jiří Balcárek, trenér Opavy.

Ta venku bodovala prvně od listopadu a odpoutala se z poslední příčky tabulky. „Nesložily nás ani dva kritické okamžiky, kdy jsme si nechali naprosto hloupě vstřelit druhý gól po standardce a následně jsme neproměnili pokutový kop. Velice si cením charakteru mužstva," ocenil svěřence Balcárek.

To na teplické straně panoval smutek. V případě triumfu se Severočeši mohli přiblížit desáté příčce a držet reálnou naději na účast ve skupině o Evropskou ligu. Nyní jsou jejich vyhlídky na únik z boje o záchranu pochybné. Vždyť Hejkalův tým čekají zápasy na Spartě, s Jabloncem, v Českých Budějovicích a s Příbramí.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Opavy se radují z gólu, vpravo střelec Bojan Dordič.

„Remíza naše plány hodně komplikuje," připustil Hejkal po nedělním utkání. „Hra nebyla podle našich představ, ale utkání jsme odpracovali a závěr jsme prostě měli zvládnout lépe. Jenže jsme nebyli schopní proměnit šance Trubače či Řezníčka, abychom získali dvoubrankový náskok, a tak jsme nyní zklamaní," lamentoval Hejkal, jehož tým ztrácí na desátou příčku pět bodů.

Reklama

Související témata: