Hlavní obsah

Úleva. Sparta jako první v lize konečně dosáhla na 500. výhru

Ještě nikdy v Karviné neprohráli. A tradici dodrželi, přestože po poločase prohrávali. Fotbalisté pražské Sparty zabrali v pravou chvíli a vítězstvím 4:1 ukončili sérii šesti kol bez výhry. Letenští si jako první v samostatné lize připsali jubilejní 500. vítězství. „Věděli jsme, že musíme něco změnit, že výkon v zápase s Plzní nebyl optimální,“ oddechl si trenér Václav Kotal. Mužstvo se dočkalo vůbec první ligové výhry pod jeho vedením.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér Sparty Václav Kotal se raduje z vítězství v Karviné.

Článek
Fotogalerie

Zasáhl v pravý čas. Po prohraném poločase prohodil krajní hráče. A právě Karlsson a Hložek svými góly nastartovali velký obrat, který Spartě vynesl vytouženou výhru. První ligovou od 8. prosince...

„Zdálo se nám, že levý obránce Karviné má trochu problémy. Tak jsme kluky prohodili, aby hráli každý po své noze. Změna nám vyšla," může se Václav Kotal po čase zase pousmát. Zažívá první ligové vítězství jako trenér A-týmu Sparty.

Po porážce s Plzní musel hledat jinou sestavu. „Vrátili jsme se ke stoperské dvojici Hancko, Štetina a Frýdek na beka. Začátek utkání nám zase nevyšel, naštěstí rozhodčí gól v první minutě neuznal. Potom jsme měli několik příležitostí skórovat, ale nakonec nás potrestal soupeř v době, kdy byl ošetřovaný Láďa Krejčí," líčí kouč.

Přestože jeho tým prohrával, tentokrát cítil, že se úspěch dostaví. „O půli jsme si řekli, že to musí přijít, že herně je to celkem v pořádku."

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Sparty se radují z první branky v Karviné.

Góly byly výstavní

Po přestávce spustila Sparta hotový uragán. „Rozhodlo, jak rychle jsme se po poločase dostali do vedení. Klukům potom narostlo sebevědomí, velmi dobře kombinovali. Vytvářeli jsme si další šance, byly připravené, žádná náhoda," kvituje Kotal.

„Všechny góly byly moc pěkné. Výhra je strašně důležitá pro psychiku hráčů. Přesvědčili se, že když budou makat na 100 procent, tak to vyjde," dodává kouč.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

David Moberg Karlsson (dole) za Adam Hložek ze Sparty se radují z prvního gólu.

Vyhráno však ještě nemá. Sparta se doplazila zatím jen na šestou příčku tabulky.

„Další meta? Příště zase vyhrát! Takové jsou všechny cíle, co nás čekají," směje se Kotal před středeční bitvou s Teplicemi.

Reklama

Související témata: