reklama

Karta na týden od 1. června: Šťastné okolnosti, příležitost, zisk i možnost počít

Stejně jako každý týden, i tentokrát vám představíme jednu z tarotových karet, která určuje charakter nadcházejících sedmi dnů. Pro co bude období vhodné, na co byste se měli soustředit a čemu je dobré se raději vyhnout?

Foto: Shutterstock

Druhů tarotových karet je celá řada. Od všeobecně rozšířeného Rider-Waite tarotu, vhodného také pro začínající kartářky, přes kultovní Crowleyho tarot, třeba až po specifický Osho Zen, Egyptský, Witch nebo Star tarot. Témat je nepočítaně, podobně jako různě vydařených ilustrací.  

Prvnímu červnovému týdnu bude vládnout tarotová karta Eso Pentaklů. Ta patří ke skupině karet tzv. malé arkány. Zjednodušeně lze říci, že karty z tohoto okruhu dokreslují základní dějovou linku, kterou ve výkladu určují karty arkány velké. Objasňují způsob a udávají směr, jakým tazatel ke svému cíli dojde. Dodávají výkladu hloubku a jasnost. Co však tato karta znamená jako samostatně vytažená?

Význam karty

Esa v tarotu obecně znamenají zajímavou příležitost či nabídku. Eso pentaklů (mincí) s sebou přináší šťastné okolnosti, možnost zlepšení finanční situace, případně zdraví. Ukazuje na spolehlivost, jistotu a slibný začátek. Je dobrým příslibem do budoucna, zárodkem dlouhodobějšího úspěchu prakticky v jakékoli oblasti života. Můžete objevit to, co vás obohatí nejen materiálně, ale také duševně. 

Co můžete udělat

Štěstěna je nakloněna na vaši stranu, neváhejte pustit se do něčeho nového - potenciál je vysoký. Využijte příležitost, která se vám naskytne, případně někomu příležitost dejte. Buďte odvážní, nezdráhejte se ukázat svůj talent. Využijte svých znalostí, investujte do své budoucnosti - teď je ten nejlepší čas. Plánujete-li rodinu, karta přeje početí.

Na co pozor

Buďte pravdiví a spravedliví. Pozor na tendence jednat nečistě s cílem obohatit se. Nezneužívejte materiální převahy, nebuďte krutí či marnotratní. Zachovejte si pokoru, nestěžujte si a buďte velkorysí. 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama