David Pávek
1. června 2020 • 19:42

Nejtěžší zápas všech dob! Hora vyzývá rivala mezi siláky, jde o starou křivdu

Autor: David Pávek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovní spojení „zápas těžkých vah“ dostane úplně nový rozměr. Už brzy se do ringu postaví dva skoro dvousetkiloví pořízci, nejslavnější strongmani své doby. Angličan Eddie Hall, donedávna držitel světového rekordu na mrtvý tah, na jedné straně, a na druhé Islanďan Hafthor Björnsson, Gregor „Hora“ Clegane z populárního seriálu Hra o trůny, který Hallův půltunový rekord o jedno kilo překonal. Jde ale o mnohem víc, než o zápis v Guinnesově knize, tihle dva se skutečně nesnáší a přou se o několik let staré obvinění z podvodu.



Dva obři jsou naprostá špička svého sportu. 32letý Eddie Hall v roce 2016 zapsal světový rekord, když uzvedl na mrtvý tah rovných 500 kg, o rok mladší Hafthor Björnsson ho před pár týdny překonal, když utáhl 501. Angličan s přezdívkou „Zvíře“ ovládl soutěž World’s Strongest Man v roce 2017, Islanďan známý rolí z Hry o trůny to zvládl o rok později.

A právě na téhle prestižní akci vznikl jejich spor. Björnsson totiž tvrdí, že v roce 2017 se musel spokojit se stříbrem jen proto, že ho okradl rozhodčí Colin Bryce. Ten islandskému silákovi strhl bod za to, že při disciplíně Viking Press při jednom z opakování pokrčil kolena. Halla, který jej tak mohl v bodování přeskočit, proto celá léta označuje za neprávoplatného vítěze.

Nespokojený Angličan nedávno na svém populárním kanále na YouTube, kde má přes 1 milion odběratelů, zveřejnil video, které potvrzuje, že Bjornsson byl skutečně potrestán zcela po právu.

A za tímhle názorem stojí i kolegové z branže. „Hafthor je můj dobrý kamarád, ale nemyslím si, že v téhle hádce je v právu,“ říká Laurence Shahlaei, dvojnásobný nejsilnější muž Velké Británie. „Eddie šel na Viking Press po něm. Udělal dost na to, aby vyhrál, a bylo hotovo. Hafthor možná mohl dostat šanci udělat jedno opakování navíc, nebo ne, to už je na rozhodčím,“ doplnil.

Z příspěvků na sociálních sítích je jasné, kdo tuhle rivalitu víc živí. Zatímco Hall „Thorovi“ gratuloval k překonání rekordu, když přidal společnou fotku, obrovitý Islanďan jeho směrem poslal velkou bombu. „Eddie, právě jsem poslal k zemi tvůj rekord a s tebou v ringu udělám to samé,“ vzkázal poté, co přijal nabídku společnosti Core Sports. Ta nabízela sedmimístnou sumu za boxerský zápas mezi dvěma obry. Hall, přezdívaný „Zvíře“, rychle souhlasil.

Hafthor Björnsson pilně trénuje na Eddieho Halla
Hafthor Björnsson pilně trénuje na Eddieho Halla

Souboj dvou obrů, oficiálně nazývaný „Nejtěžší boxerský zápas v historii“, se má odehrát v září 2021 v Las Vegas. Zatímco Hall s tréninkem na rohovnické klání teprve pomalu začíná, Björnsson už začíná shazovat váhu. „Začínal jsem na 206 kilogramech,“ pochlubil se na Instagramu s tím, že teď už váží „jen“ 188. Zhruba tolik by měl vidět na váze i Hall, který ale na „Horu“ ztrácí skoro dvacet centimetrů výšky.

„Doufám, že máš radost a splnil se ti sen. Já teda radost mám, protože vydělám hromadu peněz, nastoupím do ringu s člověkem, co mě obvinil z podvodu, a udělím ti za**anou lekci!“ rozohnil se Hall v odpovědi na soupeřovu výzvu. „Přeju ti hodně štěstí, protože ho k**va budeš potřebovat,“ dodal.

Nejtěžší boxerský zápas v historii se odehraje v roce 2021Foto Instagram

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud