Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.06.2020 20:10 | Šport | Cyklistika
Foto

Nibaliho len tak niečo nezastaví: Túži po ďalšom drese a popritom stíha doma majstrovať a variť

V týchto dňoch sa už mohol tešiť z tretieho celkového triumfu na Giro d'Italia, ale namiesto toho len rozbieha tréningové kilometre v okolí švajčiarskeho Lugana.

Vincenzo Nibali mal pred touto cyklistickou sezónou veľké ambície, lenže pandémia koronavírusu zastavila jeho aj celý športový svet na niekoľko mesiacov v očakávanom rozlete.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii
"Tretí ružový dres z Giro d'Italia? Samozrejme, že je to niečo, o čom stále snívam. A rovnako verím v úspech na majstrovstvách sveta. Tie tohtoročné by mohli zostať vo Švajčiarsku a nemuseli by sa presúvať do inej krajiny. Ak by zostali na pôvodnom mieste v hornatom teréne v Aigle-Martigny, bolo by to pre mňa perfektné," vyhlásil Vincenzo Nibali v rozhovore pre taliansky denník Il Giornale, cituje ho aj portál Cyclingnews.

Známy "Žralok z Messiny" pôvodne uvažoval, že po aktuálnej sezóne možno ukončí kariéru, ale koronapauza mu dodala odhodlanie pokračovať minimálne do odložených olympijských hier v Tokiu 2021. Tridsaťpäťročný taliansky vrchársky špecialista priznal, že momentálne je nabitý energiou a nechystá sa končiť. "Ak mi ešte nejaký čas vydrží súčasné odhodlanie a sila, len tak ma nikto nezastaví," podotkol víťaz štyroch podujatí tzv. Grand Tour.

Elitný jazdec tímu Trek-Segafredo v týchto dňoch už za uvoľnených podmienok verejného života trénuje s ďalšími krajanmi, ktorí majú svoje domy postavené vo švajčiarskom Lugane a jeho okolí. Sú nimi Fabio Aru (UAE Emirates), Alberto Bettilo (EF Education First), Domenico Pozzovivo (NTT Pro Cycling) a Dario Cataldo (Movistar). A Nibali si pochvaľuje príjemnú priateľskú atmosféru tak odlišnú od tvrdej pracovnej intenzity a tlaku počas pretekov. "Na pretekoch je veľa stresu a mojou úlohou je víťaziť. Teraz som uvoľnený a užívam si prestávku od cyklistiky. Teraz som to pravý ja," vysvetlil Nibali.

Na otázku, čo zvykol robievať počas uplynulých mesiacov, keď mal k dispozícii len obmedzený tréning v domácich podmienkach, Talian odpovedal: "Rád opravujem veci, najmä domáce spotrebiče. Pokazené žalúzie alebo práčka? Žiadny problém. To isté platí o elektronike a fotoaparátoch či mojom bicykli. Dokonca som opravil aj bicykle tréningovým kolegom vo Švajčiarsku," pochválil sa Nibali. Šampión troch monumentálnych klasík tiež priznal, že ani v kuchyni nie je žiadne "béčko". "Moja doma urobená pizza je celkom dobrá," zakončil niekdajší spolujazdec Petra Sagana v tíme Liquigas.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Moderátor sníva o ceste do Bhutánu.
Foto
TRAPAS Martina Nikodýma: On o ničom nevedel, no keď to zistil... Ja vás zabijem!
Opitý vodič sa zranil pri náraze vozidla do stĺpa v Prešove.
Foto
Opitý vodič to napálil rovno do stĺpa! Nenormálne, koľko nafúkal: FOTO z nehody
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Strašné následky po útoku ruskej armády: Medzi obeťami je aj dieťa! Zelenskyj sa vyjadril k nešťastiu
Podnikateľ bojuje s rakovinou lymfatických uzlín.
Chorého Fedora Flašíka previezli do cudziny: Zachránia ho na klinike prominentov?!
Alexej Navaľnyj († 47)
Zadržali podozrivých z útoku na ruského opozičníka: Bol blízkym spojencom Navaľného († 47)
(ilustračné foto)
Slováci, pozerajte na oblohu! Uvidíte tam niečo nezvyčajné
(ilustračné foto)
Zúrivý pes v Čechách napadol seniorku: Prišla o nohu, bojuje o život!
Bratislavské módne dni.
Foto
FOTOGALÉRIA z Bratislavských módnych dní: Nahodená Šimkovičová prišla s dcérou a aha, kto ukázal ZADOK!
Spišský hrad, Slovensko.
Komplikácie s obnovou Spišského hradu: Rekonštrukcia natrafila na ďalší problém
(ilustračné foto).
Letecké spoločnosti reagujú na vyostrený konflikt medzi Izraelom a Iránom: Čo sa mení?
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje