Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Pohřeb Čestmíra Řandy (†60) skoro měsíc po smrti: Bez urny a souhlasu rodiny ho pořádá jeho partnerka

Pohřeb Čestmíra Řandy (†60) skoro měsíc po smrti: Bez urny a souhlasu rodiny ho pořádá jeho partnerka
Zdroj:
+ Dalších 6 fotografií
SBOHEM
Herec Čestmír Řanda mladší (†60) nečekaně zemřel už 11. května, obřadu se ale dočká až nyní. Část rodiny prý žádný nechtěla, tak se jeho partnerka Michaela Kryčfalušij rozhodla uspořádat mu aspoň zádušní mši. Chybět budou ale ostatky herce.

Církevní obřad se bude konat v pátek 5. června v kostele svatého Ignáce z Loyoly na pražském Karlově náměstí. Začátek je od 15:30.

„Chtěla jsem, aby se s ním ti, kteří ho měli rádi, mohli důstojně rozloučit. Řada jeho příbuzných z Plzně o to hodně stála, i přátelé v Praze, proto jsme to uspořádali. Faráři jsem nahlásila dvacet účastníků, ale protože se to rozkřiklo, čekám podstatně větší účast,“ řekla eXtra.cz Michaela Kryčfalušij

Víra

Čestmír nebyl vyloženě věřící, ale stejně jako já věřil v to, že nad námi něco je. A proč tenhle kostel? Měl ho rád, je to blízko bytu po rodičích, v němž strávil velkou část života,“ dodala Michaela, která se s partnerem musela rozloučit v márnici

Obřad se koná přes nesouhlas některých pozůstalých.

„Půjde o klasickou zádušní mši, na závěr jsem měl mít na žádost Michaely proslov, ale požádal jsem místo toho Slávka Bouru. Urna s popelem Čestmíra na místě nebude, rodina ji odmítla vydat. Pozůstalí, první manželka a nejstarší syn, si to nepřáli,“ uvedl pro eXtra.cz přítel zesnulého Jan Bauer.

Čestmír Řanda zemřel 11. května a bylo to náhlé, příčinou byl infarkt. Umírajícího ho našla dcera jeho přítelkyně, ani oživování od záchranářů mu život nezachránilo.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy