Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Experti radia, ako by ste mali sexovať: Pred aj po styku musíte urobiť túto jednu VEC!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEW YORK - Vedci z Harvardskej univerzity varujú, že počas sexu sa môžete nakaziť koronavírusom. Odporúčajú preto párom, aby v spálni podnikli preventívne kroky. Podľa ich slov môže pomôcť, ak sa pred aj po sexe osprchujete a po celý čas budete mať na tvári ochranné rúško.

V štúdii zverejnenej v časopise Annals of Internal Medicine americkí výskumníci hodnotili rôzne sexuálne scenáre na základe pravdepodobnosti, s akou sa počas milovania môžete nakaziť koronavírusom. Abstinencia a masturbácia patria medzi najbezpečnejšie alternatívy, zatiaľ čo milovanie s osobou bývajúcou mimo vašu domácnosť predstavuje veľké riziko.

Zákaz pohlavného styku! Opatrenie proti koronavírusu je terčom vtipov: SEXvýnimku by dostali len títo ľudia

Vedci si ale uvedomujú, že nie každý je ochotný vzdať sa sexu na neurčitú dobu. Preto prišli s návrhom opatrení, ktoré by mali páry dodržiavať predovšetkým v spálni. "V tomto smere je najbezpečnejší sex s osobou, s ktorou sa nachádzate v karanténe," radí vedúci výskumného tímu Jack Turban. 

Experti radia, ako by
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Weerawat Manossutthi z Thajského úradu pre kontrolu chorôb zas odporúča, aby tí, ktorí prekonali COVID-19, nesexovali najmenej tridsať dní. Dokonca by sa nemali ani bozkávať. "Ak už nevydržia bez sexu, rozhodne by ho mali praktikovať s kondómom." Manossutthi sa odvoláva na štúdiu, ktorá zistila, že stopy koronavírusu sa môžu nachádzať aj v mužskom ejakuláte. Ideálne je preto osprchovať sa pred aj po milovaní, pričom najideálnejšie je, keď počas neho budete mať na tvári nasadené rúško.

Viac o téme: SexKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu