Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Díky Jardo: Baník Ostrava v slzách. Fotbalový klub přišel o jednu z největších osobností

FC Baník Ostrava se loučí se svým dlouholetým funkcionářem Jaroslavem Janošem.
Zdroj: Facebook FC Baník Ostrava
Úmrtí
V ostravském fotbalovém klubu panuje smutek. Dlouholetý klubový funkcionář a bývalý fotbalista i trenér Jaroslav Janoš zemřel v nedožitých 74 letech. Ve čtvrtek 4. června podlehl boji s těžkou nemocí. Informoval o tom na svých stránkách FC Baník Ostrava, kde se s Janošem klub rozloučil.

Jaroslav Janoš spojil s Baníkem skoro celý svůj život. Poprvé do ostravského klubu nastoupil v roce 1959, když mu bylo třináct let. Tam také v pozici gólmana odchytal většinu své hráčské kariéry. Výjimkou byly pouze krátké štace v Havířově a Frýdku-Místku.

Od roku 1978 už svůj zaslíbený klub neopustil a pracoval v něm neskutečných 41 let. V devadesátých letech si v Baníku vyzkoušel i funkci fotbalového trenéra a roli asistenta. Od roku 1996 pak čtyři sezony trénoval třetiligový tým FC Dukla Hranice, pořád byl ale zaměstnancem Baníku. V Dukle totiž trénovali převážně hráči, kteří patřili ostravskému velkoklubu.

Janoš výraznou personou fotbalu

O tom, že byl Janoš neúnavným funkcionářem, svědčí i fakt, že do klubu docházel prakticky až do své smrti. Vykonával tak vedoucího mužstva u B-týmu Baníku nebo vedl archiv klubu.

V roce 2014 obdržel Janoš Cenu JUDr. Václava Jíry za svůj přínos, kterým se zasloužil o rozvoj fotbalu. V minulém roce pak převzal na Galavečeru Ligové fotbalové asociace prestižní Cenu Františka Hrdličky, která se uděluje osobnostem za jejich celoživotní přínos profesionálnímu fotbalu, ve kterém zanechaly nesmazatelnou stopu.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy