Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Šok v prípade tragickej smrti Tadeáška (†4 mes.)! Vyšetrovanie prinieslo desivé odhalenie

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Policie ČR)

BRATISLAVA - Štvormesačný chlapček, ktorého matka mŕtveho ukryla do rieky Labe v stredočeskom okrese Mělník, bol zaťažený kameňmi. Hovorkyňa polície Markéta Johnová to v piatok potvrdila spravodajskému serveru Novinky.cz. Matka pôvodne policajtom tvrdila, že syn aj s kočíkom zmizli, keď zaspala v parku na lavičke. Realita je však iná.

Vyšetrovanie hororového prípadu stále pokračuje. Polícia dala vypracovať znalecké posudky. Matka zatiaľ nebola obvinená. V uplynulých dňoch totiž polícia uvádzala, že do úvahy prichádza trestný čin z nedbalosti.

Príčina smrti je známa

Na tlačovej konferencii v utorok 2. júna kriminalisti informovali, že ako príčina smrti dojčaťa bol stanovený syndróm náhleho úmrtia. Matka podľa polície nevedela, čo si s mŕtvym dieťaťom počať, a preto ho odniesla do rieky.

Šok v prípade tragickej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Policie ČR)

Dieťa teda zomrelo ešte niekoľko dní pred incidentom a žena potom sama polícii ukázala, kde syna odložila. Polícia zatiaľ neuviedla, či bola žena pod vplyvom alkoholu alebo drog.

Desivé skutočnosti

Telo štvormesačného chlapca našli policajti po rozsiahlom pátraní ešte v sobotu popoludní 30. mája pri rieke Labe pri obci Vliněves neďaleko Hořína, odkiaľ chlapec v piatok popoludní 29. mája zmizol aj s kočíkom. Matka sama nahlásila zmiznutie svojho syna.

Šok v prípade tragickej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: reprofoto tn.cz)

Pôvodne ale tvrdila, že sa so synom vydala do miestneho lesoparku v obci Hořín, kde sa s chlapčekom aj opaľovala. Podľa svojich slov na chvíľu zaspala, a keď sa zobudila, kočík ani dieťa tam už neboli.

Rozbehlo sa teda pátranie, na ktorom sa zúčastňovali policajti, hasiči, potápači aj dron. Následná súdna pitva vylúčila cudzie zavinenie. Vyšetrovanie ale ukázalo desivú skutočnosť. Telo maličkého anjelika bolo zaťažené kameňmi. Mama ho v snahe ukryť vložila do batoha a hodila do rieky. Pomáhať jej mal pri tom jej partner, ktorý však nebol biologický otec chlapčeka.

Viac o téme: BábätkoRiekaMatkaSmrťČR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu