Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Útoky ozbrojencov v Nigérii: Z miesta hlásia najmenej 21 mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter.com/Crevo360)

KANO - Dvadsaťjeden ľudí zahynulo tento týždeň pri viacerých útokoch ozbrojených gangov v dedinách na severozápade Nigérie. Informovala o tom v piatok agentúra AFP s odvolaním sa na miestne zdroje.

V utorok pri potýčke s miestnymi obyvateľmi v štáte Zamfara ozbrojenci zastrelili 15 ľudí. "Banditi" - ako ich prezývajú miestne úrady - sa tu pokúšali ukradnúť dobytok. Nasledujúci deň sa počas pohrebu svojich obetí vrátili a zastrelili ďalších šesť ľudí. Severozápadná Nigéria už roky zažíva násilnosti medzi súperiacimi komunitami, sporiacimi sa o pozemky či dobytok, nájazdy ozbrojených zločineckých gangov i odvety za ne zo strany milícií sformovaných z dedinčanov.

Odhaduje sa, že od roku 2011 zahynulo pri nepokojoch v regióne približne 8000 ľudí a ďalších 200.000 bolo vysídlených. Len minulý týždeň ozbrojenci zabili 60 ľudí pri útokoch v neďalekom štáte Sokoto. Nigérijská armáda v máji podnikla vlnu náletov na zločinecké gangy na severozápade krajiny v rámci operácie na zastavenie útokov na civilistov a armádu. Ani opakované zásahy a mierové rokovania však nezastavili krviprelievanie v regióne.

Viac o téme: ObeteOzbrojenciútok NigériaKano
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu