Navzdory pandemii investuje Lime v Česku a na Slovensku stovky milionů korun do sítě obchodů Mango

Ostravská prodejna Mango.

Ostravská prodejna Mango. Zdroj: LIME

Skupina Lime v ostravském nákupním centru Forum Nová Karolina otevřela zcela novou prodejnu španělské značky Mango.
2
Fotogalerie

Navzdory očekávané krizi módního průmyslu neustupuje skupina Lime ze svých cílů a za koronavirovými opatřeními ztížených podmínek dokázala v Ostravě otevřít zcela novou prodejnu španělské značky Mango. Obchod v nákupním centru Forum Nová Karolina přivítal první zákazníky v květnu, ihned po uvolnění vládních opatření, a nabídne výběr ze široké kolekce kvalitních a designových oděvů pro ženy a dále řadu pro děti.

Skupina Lime se stala exkluzivním partnerem obchodů Mango v druhé polovině loňského roku a plánuje do rozvoje této obchodní sítě investovat několik stovek milionů korun. Skupina již několikátým rokem úspěšně provozuje franšízy značek Geox, Armani Exchange, Hugo Boss a také jediný monobrandový butik značky Hugo Boss v Česku. Zároveň od loňského podzimu provozuje maloobchodní síť Geox na Slovensku.

„První dny se ukazují jako velmi úspěšné, což je pro specifický region severní Moravy a pro spotřebitele ekonomicky náročnou dobu naprosto výjimečné“, říká Tomáš Šupa, řídící partner FPD Group, jenž se investičně podílí na rozvoji fashion skupiny Lime

„Z toho vyplývá, že naše rozhodnutí investovat do značky Mango bylo správné. Zmiňovanou ostravskou prodejnu jsme dokázali zrealizovat během velmi ztížených a přísných podmínek. Ať už hovoříme například o logistice celého projektu nebo jen o nadstandardních hygienických podmínkách dodržovaných během stavby,“ dodává Šupa.

Lime a Mango plánují exkluzivní spolupráci na následujících pět let. Marketingové aktivity bude i nadále zastřešovat centrála značky ve Španělsku s tím, že bude reflektovat lokální doporučení provozovatele.

„Kromě přebírání distribuce a provozu zavedených značek nás i nadále zajímá vyhledávání nových značek, které na našem trhu nejsou a mají zde potenciál. Současné období velmi nahrává novým akvizicím a projektům, které by před koronavirovou krizí nebyly možné, nebo by určitě byly těžší na vyjednávání,“ uzavírá Tomáš Šupa.