CLONEit: Jak zkopírovat všechna data do jiného zařízení?

cloneit aplikace

Pořízení nového telefonu je vždy radostná událost. Lepší hardware, vzhled a více možností přebije i smutný pocit prázdného bankovního účtu. Co je však vždy poněkud nemilé, je zabydlování se v novém smartphonu. Všechny aplikace, služby, SMS a další nedílné součásti vašeho každodenního života jsou ty tam a začínáte nanovo. Takové nastavování a přesouvání dat se může pěkně protáhnout a zkazit radost z právě koupeného chytrého nástupce. Nemluvili bychom o problémech spojených s přenášením dat do nového telefonu jen tak – otestovali jsme pro vás aplikaci CLONEit, která zvládne zálohování a přenos dat z jednoho telefonu do druhého v pouhých dvou krocích. Ba co víc, užitečná aplikace je zcela zdarma.

CLONEit usnadní instalaci aplikací i nastavení

Bezplatná aplikace CLONEit je opravdovým zachráncem před zdlouhavým nastavováním a stahováním aplikací, které máte rádi a nehodláte se jich při přechodu na nový telefon vzdát. CLONEit předčí ruční instalaci nejen v čase, navíc si můžete být jistí, že žádnou aplikaci z vašeho nepřehledného seznamu aplikací v Obchodě Play nevynecháte. Celkem umí aplikace přenášet 12 typů dat, mezi nimiž jsou i systémová nastavení, SMS nebo fotografie a videa.

Pokud máte obavy z celé rychlosti přenosu, můžete bezstarostně pokračovat v jiných libovolných aktivitách u televize – data se z telefonu budou přetahovat 200 krát rychleji než přes Bluetooth. Aplikace si totiž vytvoří svůj dočasný hotspot, přes který zvolený obsah přenáší. Navíc je zcela zdarma, bez jakýchkoli omezení a nevyužívá k přenosu žádný cloud – vaše data jsou tedy rovněž v bezpečí.

Příprava telefonů pro přenos

  • Nejprve stáhněte CLONEit na obě zařízení.
  • Ačkoli je sama aplikace po stažení připravena k přenosu, je potřeba vykonat v telefonech pár změn. V Nastavení > Zabezpečení obou zařízení povolte možnost instalace z neznámých zdrojů. To se postará o hladký průběh kopírování aplikací.
  • V Nastavení > Usnadnění povolte skript nainstalovaný aplikací s názvem Auto Install.
  • Spusťte aplikaci na obou zařízeních a zvolte, kdo bude příjemcem a kdo odesílatelem.
  • Následně z pozice příjemce vyšlete upozornění, které se zobrazí na telefonu odesílatele. Stačí spojení potvrdit a na zařízení, které bude data přijímat, můžete vidět jednoduchou tabulku.
  • Zvolte žádoucí okruhy dat.
  • Pro upřesnění ještě můžete volit mezi jednotlivými položkami obsahu, nebo je vybrat všechny a začít přenos. Aplikace se od tohoto momentu postará o zbytek.

Díky fungování Androidu se dočasně na novém telefonu stane defaultní aplikací pro SMS sám CLONEit. Ničeho se nebojte a změnu potvrďte. Pokud nebudete přenášet SMS, vyskakovací tabulka vás samozřejmě mine.

Závěr

V současnosti je CLONEit jediná bezplatná aplikace, která skýtá tolik možností pohodlného přenosu dat. Díky originálnímu skriptu je velmi jednoduché přesunout stávající software, vše probíhá ve stabilních podmínkách a rychle. Za nás palec nahoru.

CLONEit - Batch Copy All Data
CLONEit - Batch Copy All Data
Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (16)