8. června 2020 • 20:25

Ronaldo překvapil: Číslo jedna? Messi, samozřejmě! Cristiano ani v TOP 5

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ta otázka v posledních letech rozděluje fotbalové fanoušky na dva nesmiřitelné tábory. Je lepší Lionel Messi, nebo Cristiano Ronaldo? Správná odpověď vlastně neexistuje, každému imponuje jiný herní styl a dovednosti. Bývalý brazilský útočník Ronaldo teď ovšem přišel s překvapivým názorem. „Číslo jedna je samozřejmě Messi,“ myslí si dnes třiačtyřicetiletá legenda. A její portugalský jmenovec? Ten nemá místo ani v elitní pětici!



Oba jsou nejvýraznějšími osobnostmi fotbalové současnosti. Messi vyhrál Zlatý míč šestkrát, Ronaldo pětkrát. Jejich nadvládu v prestižní anketě narušil jen Luka Modrič před dvěma lety, jiného šampiona od roku 2008 nepoznala.

Proto by se řeklo, že v každém žebříčku musí oba figurovat minimálně v nejlepší trojici. Slavný brazilský střelec Ronaldo však má jiný názor.

„Pro mě je číslo jedna samozřejmě Messi. Myslím, že dalších dvacet až třicet let neuvidíme nikoho s podobným talentem,“ reagoval podle španělského serveru AS.com na otázku, na kterého hráče se nejraději dívá.

A co další? „Taky mám rád Salaha , Hazarda , Neymara , jehož styl hry naprosto miluju, a ještě Mbappého,“ podotkl Ronaldo s tím, že francouzský forvard z PSG je trochu podobný i jemu samému.

„Říká to hodně lidí. On je rychlý, dobře zakončuje a má skvělé vedení míče. Navíc výborně střílí oběma nohama, takže máme nějaké podobné věci,“ zmínil bývalý útočník Realu Madrid či Interu Milán. „Ale podobná srovnávání nemám úplně rád, tím spíš mezi hráči z dvou jiných generací. Situace ve fotbale se mezitím změnila,“ doplnil.

Svého portugalského jmenovce Cristiana, který fotbalu vládne společně s Messim a vyhrál takřka všechno, co se dalo, však nečekaně opomenul.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud