Královská opera v Londýně pořádá po koronaviru první tři živá představení

Královská opera v Londýně - The Royal Opera House (ROH) - představila svůj projekt „Živě z Covent Garden“. Jedná se o cyklus prvních tří představení po koronavirové pandemii, který bude živě vysílán online přímo z operního domu.
Royal Opera House Covent Garden (zdroj principalchairs.com)

Od 17. března 2020, kdy byla Covent Garden uzavřena pro veřejnost kvůli pandemii koronaviru, se jedná o první živé produkce ROH. Jelikož však v Anglii stále platí nařízení týkající se fyzického odstupu, operní dům zůstává stále uzavřen publiku. Proto se budou tyto akce konat formou „z našeho domu do vašeho domu“, tedy přímého přenosu online na webových stránkách ROH.

První z tří představení, které bude Covent Garden vysílat, se koná 13. června 2020 od 19:30 hodin místního času. Pořad budou moderovat Anita Rani z BBC a ředitel operního domu Antonio Pappano.

Toto vysílání je zdarma a na programu jsou díla skladatelů jako Benjamin Britten, Georg Friedrich Händel, George Butterworth and Mark-Anthony Turnage. Účinkují pěvci Louise Alder, Toby Spence, Gerald Finley a další.

Součástí programu bude též světová premiéra nové inscenace komorního baletu, jejímž autorem je rezidentní choreograf londýnského Královského baletu Wayne McGregor.

Další dvě sobotní představení 20. června a 27. června budou taktéž vysílána v živém přenosu, v tomto případě ROH za jejich zhlédnutí vybírá 4.99 liber. Zatím nebylo zveřejněno, o které konkrétní tituly se jedná, jisté však je, že půjde o jednu baletní a jednu operní inscenaci. Všechna představení streamuje ROH na své webové stránce.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat