Obaly žárovek a osvětlení Philips budou brzy zcela bez plastů

Přední světový výrobce osvětlení, společnost Signify se aktivně snaží snižovat dopad svých produktů na životní prostředí, jelikož znečištění plasty se stalo jedním z nejnaléhavějších problémů životního prostředí. Každý rok například končí v oceánech osm milionů tun plastu, což zabije jeden milion mořských ptáků a ohrozí další stovky živočišných druhů.


V rámci své politiky obalových materiálů Signify již nyní používá ke svému balení 80 % recyklovaného papíru a zahajuje postupné vyřazení všech plastů z obalů pro spotřební výrobky do roku 2021. Postupným vyřazováním plastů používaných pro balení spotřebního zboží se společnost Signify vyhne použití více než 2 500 tun plastů ročně. To odpovídá 125 milionům PET lahví, které by se umístěny v řadě za sebou táhly více než 8 000 kilometrů, což zhruba odpovídá vzdálenosti z německého Berlína až na Miami na Floridě v USA. Navíc je naše nové balení menší a šetří emise z dopravy a použitých materiálů o 6000 tun za rok, což odpovídá množství CO2, které by absorbovalo 270 000 vzrostlých stromů během celého roku.


"Plastový odpad má velmi negativní dopad na naši planetu a její biologickou rozmanitost, proto jsme se rozhodli, že musíme převzít vedoucí roli a začít používat alternativy bez plastů. Je to správné řešení a splňuje rostoucí očekávání našich zákazníků," říká Eric Rondolat, generální ředitel společnosti Signify.


Kontakt: https://www.signify.com/cs-cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-elektronika-ekologie-firmy-Philips-Signify

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
IT, telekomunikace
Zemědělství, životní prostředí

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.