Karolína Plíšková dovedla svůj tým k triumfu na turnaji na Štvanici. Příští kolo hostí Prostějov

Černý tým Karolíny Plíškové ovládl první klání série charitativní tenisové akce Tipsport Elite Trophy nad růžovým výběrem Petry Kvitové 7:4 na zápasy a v čtyřdílné sérii se ujal vedení 1:0. Vítězný bod v úterý získala kapitánka Plíšková výhrou 6:2, 6:1 nad Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 17:13 16. 6. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková.

Karolína Plíšková. | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Konečnou podobu výsledku určí závěrečná čtyřhra Karolín Plíškové s Muchovou proti Barborám Strýcové s Krejčíkovou.

Karolína Plíšková potvrdila proti Strýcové roli favoritky, výběr Kvitové snížil ve čtyřhře

Číst článek

„Je to neskutečný pocit,“ radovala se Plíšková. že zajistila svému týmu výhru. „Jsem ráda, že se to dohrálo. Jsem spokojená se svými výkony i s rolí kapitánky,“ řekla Plíšková po utkání s Alexandrovovou, které trvalo jen tři čtvrtě hodiny.

Karolína Plíšková prodloužila neporazitelnost v exhibičních kláních po koronavirové pandemii na pět zápasů. Třikrát uspěla v turnaji LiveScore Cup a v Elite Trophy přidala druhou výhru; ani jednou neztratila set.

V prvním utkání závěrečného dne zvládla Kristýna Plíšková utkání s nadějnou Lindu Fruhvirtovou a vyhrála 7:5, 6:4 „Linda hraje fakt dobře. Já zahrála game dobře, game slabší, takže tam malinko nervy byly, ale myslím, že jsem to zvládla dobře,“ řekla 69. hráčka žebříčku dvouhry WTA Kristýna Plíšková.

Roli favoritky potvrdila i loňská finalistka Roland Garros Markéta Vondroušová. Osmnáctá hráčka světa zdolala Barboru Krejčíkovou 6:4 a 6:2. Na závěr zmírnily porážku růžových Barbora Strýcová s Krejčíkovou, které zdolaly Karolíny Plíškovou a Muchovou 3:6, 6:3 a 10:5.

Poprvé po uvolnění opatření proti šíření koronaviru se tenis v Česku hrál za podpory platících fanoušků. Na každý den se prodávalo 250 lístků. „Před fanoušky se hrálo skvěle, tohle máme všechny rády,“ pochvalovala si atmosféru Strýcová.

Každý odehraný fiftýn je oceněn 50 korunami od organizátora, které následně zdvojnásobí Nadace Tipsport. Vítězný tým obdrží po celé čtyřdílné sérii šek s částkou, kterou věnuje na charitativní využití podle vlastního uvážení.

Druhé kolo se uskuteční od 29. června do 1. července na antuce v Prostějově. „Pokusíme se o odvetu,“ řekla Kvitová. Závěrečné dva díly budou znovu na Štvanici - 11. až 13. července na antuce a 25. až 27. července nejspíš na tvrdém povrchu.

Charitativní turnaj družstev žen Tipsport Elite Trophy v Praze:
Černý tým Karolíny Plíškové - Růžový tým Petry Kvitové 7:4
Kristýna Plíšková - Fruhvirtová 7:5, 6:4, Karolína Plíšková - Alexandrovová 6:2, 6:1, Vondroušová - Krejčíková 6:4, 6:2, Karolína Plíšková, Muchová - Strýcová, Krejčíková 6:3, 3:6, 5:10.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme