Hlavní obsah

Hrát je opět možné i na pomalých počítačích. Nvidia zpřístupnila nové sloty GeForce Now

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cloudové hraní – tedy možnost hrát moderní tituly i na starých a pomalých strojích – vzali letos v březnu uživatelé útokem. Služba GeForce Now tak už po měsíci hlásila vyprodané sloty. Společnosti Nvidia se však nyní podařilo navýšit hardwarové kapacity, a tak si hráči opět mohou členství zaplatit.

Foto: archiv tvůrců

Služba GeForce Now je dostupná na celé řadě zařízení.

Článek

Pro tuzemské uživatele nabízí Nvidia cloudové hraní od poloviny února. V březnu však musel tento známý výrobce grafických karet nabídku přerušit, protože se všechny volné sloty vyprodaly. Tehdy vůbec nebylo jasné, kdy se podaří hardwarové kapacity navýšit.

Zlom nastal až nyní, kdy je nabídka opět obnovená. Lidé mohou vybírat mezi dvěma verzemi, zdarma a za cenu 139 Kč měsíčně. Ta bezplatná však nabízí pouze jednohodinovou herní relaci, zatímco Founders edice neomezený přístup.

Moderní hry fungují i na pomalých PC

Testy

Výkonné PC není potřeba

Využívat GeForce Now může prakticky jakýkoli majitel PC či macu, hrát je ale možné také na televizorech s připojenou konzolí Shield či na chytrém telefonu s platformou Android.

Tvůrci totiž tvrdí, že se jim celou službu podařilo vyladit tak, aby uživatelé nepoznali rozdíl mezi hraním na PC a v cloudu. Místo kupování nových součástek tak lidé mohou využít sílu cloudu, tedy výpočetní výkon na serveru – výkonný počítač není potřeba. Ihned po přihlášení se uživatelé mohou okamžitě připojit ke svým knihovnám v mnoha populárních herních obchodech a prostřednictvím internetu hrát prakticky jakýkoli titul. Podporováno jich je již více než tisíc.

Zástupci podniku prohlásili, že „jde o první herní PC, u kterého odpadá starost o upgrady“. Aktualizace her, patche a Game Ready ovladače se stahují a instalují automaticky, takže hráči jsou vždy pouhý zlomek okamžiku od svých oblíbených her. Logicky jedinou podmínkou je dostatečně rychlé internetové připojení, podle zkušeností uživatelů je potřeba alespoň rychlost 30 Mbit/s.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám