Hlavní obsah

Za Zemanem dorazila Maláčová, Hamáček i Schillerová. Řešili rozpočet

Novinky, Klára Beranová
Praha

V úterý navštívili prezidenta Miloše Zemana tři členové vlády. Na Hradě řešili primárně zvýšení schodku rozpočtu na 500 miliard korun, což prezident podpořil.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) po schůzce s prezidentem Milošem Zemanem.

Článek

Odpoledne navštívila prezidenta ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

„S panem prezidentem jsme probírali aktuální agendu, jako je situace na trhu práce. Bavili jsme se i o státním rozpočtu. Pan prezident kladl důraz na investice, peníze se podle něho nesmí projíst, ale musí jít právě na investice,” sdělila po schůzce Maláčová.

Vláda odklepla návrh zákona o náhradním výživném

Domácí

Podle ní se s prezidentem shodli na tom, že by při případném zvýšení podpory v nezaměstnanosti měli dostat více peněz hlavně lidé, kteří si budou aktivně hledat práci.

Ministr Hamáček novinářům žádné bližší informace ke schůzce nesdělil a Hradu odjel bez následného komentáře. Vyjádřit se k ní odmítl i Hrad. „Obsah jednání nebudeme komentovat,” napsal Novinkám v sms prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Schillerová s rozpočtem 

Na Hradě byla v úterý dopoledne i ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Ta s prezidentem řešila primárně navýšení schodku státního rozpočtu na půl bilionu korun.

ANO chce svolat mimořádnou schůzi kvůli zvýšení schodku rozpočtu

Domácí

Zeman Schillerovou podle jejích slov na setkání ubezpečil, že rozpočet i s rekordním schodkem podpoří. „Prezident řekl, že rozpočet podpoří, pokud půjde velká část do investic,” sdělila po jednání Schillerová.

Menšinová vláda ale zatím nemá pro navýšení deficitu rozpočtu dost hlasů ve Sněmovně. KSČM, kteří vládu tolerují, zvýšení zatím odmítají.

Reklama

Výběr článků

Načítám