Hlavní obsah

Českou hru Kingdom Come si koupily tři miliony lidí. Teď bude zadarmo

Novinky, abr

Tvůrci hry Kingdom Come: Deliverance se pochlubili, že toto české středověké RPG si koupily již tři miliony lidí. Patrně i na oslavu tohoto milníku bude nyní pár dní možné titul stáhnout úplně zadarmo prostřednictvím herní platformy Steam.

Kingdom Come: Deliverance - A Womans LotVideo: archív tvůrců

 
Článek

Sluší se připomenout, že titul Kingdom Come: Deliverance vyšel v roce 2018. Tehdy se podařilo pokořit milník milionu prodaných kusů za pouhý měsíc. Na další dva miliony si však tvůrci museli počkat další dva roky.

Základna hráčů se po tomto víkendu patrně jestě dramaticky rozšíří. Uživatelé Steamu si totiž budou moci od čtvrtka 18. června do pondělí 22. června stáhnout hru zadarmo. Jediné, co je nutné, je registrace na Steamu.

Ženy v hlavní roli. Hra Kingdom Come dostala nový obsah

Hry a herní systémy

Za Kingdom Come: Deliverance stojí vývojář Daniel Vávra, kterého hráči znají díky prvnímu dílu dnes již legendární Mafie. Tento titul je svým způsobem unikátní. Jelikož si vývojáři zakládají na realističnosti, nejsou ve hře žádné fantaskní prvky, jako například draci či kouzla. Naopak se nejvíce soustředili na co nejvěrnější ztvárnění soubojů, kdy hráč pomocí směrové hvězdice určuje směr seknutí zbraní, a musí tak rychle reagovat na změnu postavení svého protivníka.

Realistická má být i možnost plnění většiny úkolů ve hře. Ty by totiž měly mít hromadu možných řešení. Každá akce však bude mít své důsledky, a tak si hráči budou muset rozmyslet, jestli například požadovaný předmět získají pomocí trestného činu, který jim zhorší reputaci v dané lokalitě, nebo se pro jeho získání rozhodnou pomoci klíčovým postavám.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Kingdom Come: Deliverance

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Kingdom Come: Deliverance

Prémiový obsah

Zadarmo je možné získat pouze základní hru, placených zůstává všech pět DLC rozšíření, které tvůrci v průběhu let vydali. Například i tedy balík zvaný A Woman‘s Lot, který přinesl nový obsah.

Až do vydání tohoto rozšíření se hráči setkávali především s mužskými postavami. Hlavním hrdinou byl Jindřich, který jako jeden z mála přežil masakr své rodné vesnice. Povolání kováře pověsil na hřebík a vydal se bojovat do občanské války.

A Woman‘s Lot rozšiřuje děj o další dvě postavy. Především o Terezu, která také jako Jindřich přežila masakr Skalice. Prozradit můžeme i to, že se naplno rozvine její milostný románek s Jindřichem. Další ženskou postavou je Johanka, která se po masakru vesnice uchýlila do Sázavského kláštera. Jindřich se jí bude snažit pomoci objasnit, co znamenají její noční můry.

A konečně se setkáme také se psím společníkem, po kterém hráči volali ještě před oficiálním uvedením titulu na pulty obchodů. Psi budou mimochodem využíváni také protivníky.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Kingdom Come: Deliverance

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Kingdom Come: Deliverance

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám