Hlavní obsah

Užijte si záplavu květů v elegantních nádobách

Právo, Sylva Svobodová

Balkony, terasy, okna, vše hýří v létě barvami. Květiny lze umístit kamkoliv, stačí zvolit správnou nádobu. Důležitý je tvar, velikost, materiál i barva. Může jít o klasickou nádobu, ale více oceníte samozavlažovací systém.

Foto: Bauhaus

Vydrží i sucha. Samozavlažovací truhlík Gardenie je masivní, vhodný pro velký objem zeminy. Barva: terakota, antracit, hnědá, Délka: 60, 80, 100 cm, cena od 219 Kč.

Článek

Nejdříve promyslete, kam květiny plánujete usadit. K výběru je velké množství tvarů, a tím je třeba začít. Rostlina se musí v nádobě cítit dobře a přitom hezky vypadat. Některé sluší kulatý tvar, jiné se lépe vyjímají v kónické vysoké nádobě.

Zkuste využít všechny plochy, volná místa a zvolte vertikální systém, který pokryje nevyužitou stěnu na balkoně. Dobrým tipem jsou i závěsné květináče či truhlíky určené k fixaci na zábradlí.

Vzhled a celkový dojem ze zelené kompozice ovlivní materiál a barva. Oblíbený je design betonu, kamenné nádoby, terakota, ale i plast. Zejména když je v sytých a nápaditých odstínech.

Truhlíky přetékající květy jsou odměnou za pravidelnou péči

Zahrada

Anketa

Máte na balkoně květiny?
Ano, spoustu!
69,2 %
Jen velice málo.
8,2 %
Ne, nemáme tam ani lísteček.
5,6 %
Nemáme balkon.
17 %
Celkem hlasovalo 2049 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Vytvořte z balkonu oázu klidu

I ten nejmenší balkon může být místem, které nám evokuje naši oblíbenou destinaci. Přinášíme inspiraci, jak na to.

Výběr článků

Načítám