Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Média

Vydavatelství Mladá fronta muselo opustit sídlo v Praze. Běžný provoz by měl zůstat zachován

Sídlo vydavatelství Mladá fronta v pražských Modřanech. foto:  Michal Šula, MAFRA

Praha - Vydavatelství Mladá fronta, které je v konkurzu, muselo v pondělí opustit své sídlo v pražských Modřanech. Dostalo okamžitou výpověď. Napsal to v úterý server Info.cz s odvoláním na šéfku komunikace Mladé fronty Pavlínu Míčovou. Běžný provoz vydavatelství a vydávání titulů by měly být podle Míčové zachovány, novináři a další zaměstnanci zatím pracují z domova.
  12:23

Mladá fronta vydává ekonomický týdeník Euro a další časopisy. Divize Online provozuje ekonomický web Finance.cz a dalších 12 specializovaných internetových titulů. Divize Knihy na trh ročně uvede kolem 200 nových publikací.

Dva věřitelé zpochybňují odhadovanou cenu zadlužené Mladé fronty

Vydavatelství Mladá fronta a. s. je v úpadku od poloviny února. V insolvenčním řízení se s pohledávkami přihlásilo více než sto věřitelů, kteří žádají přes 340 milionů korun. Českobudějovický soud poslal vydavatelství do konkurzu v polovině května. Zástupci Mladé fronty u soudu navrhovali reorganizaci společnosti, insolvenční správkyně Petra Hýsková i přes vyhlášení konkurzu uvedla, že chce zachovat provoz vydavatelství.

„Aktuálně probíhají s insolvenční správkyní intenzivní jednání o pronájmu nových prostor. Činnost vydavatelství pokračuje kontinuálně dále v režimu home office,“ uvedla Míčová. Nepředpokládá zdržení v naplánovaném vydávání titulů, protože letos novináři pracovali z domova už v době šíření koronaviru.

Savovova Mladá fronta obdržela od CPI a Czechoslovak Group nabídky úvěru

Okamžitou výpověď dala vydavatelství společnost CI Office, jejíž jednatelkou je podle obchodního rejstříku předsedkyně představenstva Mladé fronty Markéta Nováková.

Majitelem vydavatelství je podnikatel František Savov, který žije v Londýně a v ČR obviněn v kauze daňových podvodů. Loni v prosinci v rozhovoru pro internetovou televizi DVTV řekl, že do Česka by se rád vrátil, ale má obavy, že mu nebude umožněn spravedlivý proces. Savov v rozhovoru také řekl, že o jeho majetek usiluje firma Czechoslovak Group. Michal Strnad z Czechoslovak Group na dotaz DVTV pouze uvedl, že se těžko může k Savovovu tvrzení vyjadřovat.

Autor: