Investiční zlaté slitky či mince nejsou jen pro bohaté

Investiční zlaté slitky či mince nejsou jen pro bohaté

Spousta Čechů žije v domněnce, že do zlata mohou investovat pouze bohatí lidé, tedy ti, kteří mají našetřené statisíce. Skutečnost je ale jiná. Nejlevnější zlaté mince se dají pořídit i do pěti tisíc korun. A pokud se zaměříme i na stříbrné mince, ty pořídíte pod tisícovku.

Zlaté svitky jsou zajímavou investicíZlaté svitky jsou zajímavou investicí

Drahé kovy tedy rozhodně nejsou investičním prostředkem spíše pro bohaté. Naopak. Měly by tvořit rovněž součást vašeho investičního portfolia.

Proč je investice do stříbra a zlata výhodná?

Protože se jejich celosvětové zásoby tenčí. Je jich čím dál méně, a tak není překvapivé, že jejich cena roste. Schválně se podívejte na grafy, jak se hodnota zlata a stříbra vyvíjí. Krátkodobé výkyvy směrem dolů samozřejmě objevíte, nicméně v dlouhodobém horizontu jde o stabilní růst. Pokud tedy plánujete investovat peníze na pár let, investiční zlaté slitky, zlaté mince, investiční stříbrné slitky a investiční stříbro jsou výbornou volbou.

Kde se dá investiční zlato a stříbro koupit?

Ve specializovaných obchodech či na internetu. Zlaté mince si objednáte stejně snadno jako nové boty. Internetový obchod s drahými kovy u nás provozuje například společnost AuPortal, která působí v ČR i na Slovensku, v Česku má dva kamenné obchody – v Praze a v Brně. Na jejich e-shopu si vyberete zboží, zaplatíte a přijde vám domů jako jakýkoliv jiný produkt. Zboží dokonce zpětně vykupují.

Prodat investiční zlato či investiční stříbrné slitky rovněž není složité. Obvykle to můžete udělat přímo tam, kde jste je koupili, a pokud ne, snadno najdete jiné výkupní místo. Zlato i stříbro se vykupují po celém světě. Peníze uložené v nich tedy neovlivní ani kolísající kurz koruny.

Raději slitky, nebo mince?

Konečná volba je samozřejmě na vás, ovšem vezměte v úvahu, že zatímco slitek je prostě zlatá cihla, u mince si kupujete něco, co na pohled pěkně vypadá. U investičních mincí přitom neplatíte za jejich sběratelskou hodnotu, platíte pouze cenu zlata.

Prohlédněte si například zlaté mince na webu AuPortal.cz. Oblíbené jsou třeba australské mince s motivem divé zvěře, novinkou jsou také mince Jamese Bonda. Dětem se budou líbit mince s motivy Marvel či The Simpsons. Mimochodem, investiční mince jsou velmi pěkným dárkem.

Článek Investiční zlaté slitky či mince nejsou jen pro bohaté byl publikován 23. června 2020 v 00.00 v rubrice Investice. Autorem článku je Redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...