Hlavní obsah

Milujete rostliny v interiéru, ale máte doma malé děti? Zkuste závěsné květináče

Novinky, tnk

Vášniví milovníci květin a zeleně v interiéru s malými dětmi, které rády převrhávají květináče a trhají rostlinám listy, mohou zkusit uplatnit závěsné květináče. Ocení je i majitelé menších bytů a garsonek, ve kterých už na klasické květináče nezbývá v prostoru místo.

Foto: Annabel James, Qazqa, Einrichten design

Volit můžete klasické květináče, kousky kombinované s lustrem nebo i květináče přímo na stěnu.

Článek

Efektního dojmu docílíte zejména zavěšením květináčů v různých výškách. Interiér pak bude působit živým a hravým dojmem.

Můžete také popustit uzdu kreativitě a namíchat pestrou paletu květináčů nebo je naopak sladit v podobných zemitých tónech.

Foto: Beaumonde

Pokud zvolíte různé květináče, docílíte pestrého efektu.

V kurzu jsou hlavně přírodní materiály, zejména pak květináče z proutí a svázané slámy. Ty skvěle zapadnou zejména do interiérů zařízených v přírodním nebo v boho stylu.

Foto: Bohemia Design, Garden Trading

Květináče můžete zavěsit i na věšáky nebo na schodiště mezi zábradlí.

Závěsné květináče mají také tu skvělou vlastnost, že opticky snižují strop. Hodí se tak do prostor, které jinak působí trochu neutěšeným dojmem. Díky nim využijete skoro všechen prostor v bytě a interiér proměníte v působivou džungli.

Foto: Melody Maison, Red Candy

V exteriéru se nebojte ani pestřejších motivů.

Do květináčů volte ideálně popínavé rostliny, které vytvoří elegantní aranžmá. Ideální je třeba břečťan. Květiny pak můžete nechat plazit se i po nábytku, a když budou hodně rozrostlé, můžete jimi květináče propojit a vytvořit dojem lián.

Foto: Lime Lace, Kinder räume

Do dětských pokojů můžete volit kousky připomínající planety s prstenci nebo plyšové kousky.

Ti, kdo si chtějí prostor zpestřit rostlinami v interiéru a milují zeleň obecně, mohou pěstovat také bylinky v nápaditých truhlících.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám