Kouč Šilhavý má jistotu. Povede reprezentaci i v kvalifikaci na fotbalové MS 2022

Mistrovstvím Evropy, které se bude konat příští rok, na který byl odložen z letošního roku kvůli pandemii koronaviru, mise kouče Jaroslava Šilhavého u českého národního týmu nekončí. Právě kvůli zmiňované pandemii koronaviru mu totiž byla smlouva o spolupráci s Fotbalovou asociací ČR (FAČR) automaticky prodloužena na další reprezentační cyklus. Osmapadesátiletý stratég by pak měl trénovat reprezentaci i na onom světovém šampionátu v Kataru v roce 2022, samozřejmě pouze tehdy, pokud by se mu s ní podařilo na něj postoupit.

Jak je tedy již známo, fotbalový evropský šampionát, jenž se má konat hned ve 12 evropských zemí, byl ze strany Evropské fotbalové unie UEFA odsunut kvůli koronaviru na rok 2021 a bude se tak tedy konat v termínu od 11. června do 11. července toho roku. Ovšem už v březnu příštího roku má podle původního plánu začít kvalifikace na další fotbalový sportovní svátek a to na MS v Kataru, které se uskuteční v roce 2022.

Proto tak byla nyní smlouva mezi FAČR a Jaroslavem Šilhavým automaticky prodloužena na další kvalifikační cyklus. Připomeňme, že bývalý kouč Slavie či Liberce se stal novým reprezentačním trenérem předloni v září, kdy tak vystřídal Karla Jarolíma. Tehdy tak s FAČR uzavřel kontrakt pouze na kvalifikační cyklus směřující k mistrovství Evropy se samozřejmou opcí pro závěrečný turnaj v případě postupu, který se nakonec podařil. "Smlouva trenéra a celého realizačního týmu samozřejmě trvá i na Euro, které je přesunuto do příštího roku. Čili tady vše běží tak, jak by běželo, kdyby se Euro odehrávalo letos," nechal se slyšet v rozhovoru s novináři ve čtvrtek samotný předseda FAČR Martin Malík.

Oproti angažmá Karla Jarolíma v reprezentaci se národní tým pod vedením Jaroslava Šilhavého zvedl. Zatímco předloni zaznamenala reprezentace pod jeho vedením tři výhry ve čtyřech zápasech, loni už vítězství bylo pět spolu s pěti porážkami. Za zmínku pak rozhodně stojí senzační domácí kvalifikační výhra nad Anglií, se kterou se mimochodem národní tým utká i ve skupině ME, 2:1.

Dodejme, že vedle Anglie se pak ještě český tým na evropském šampionátu v příštím roce utká s Chorvatskem a pak z jedním z celků, který se do turnaje probojuje z Ligy národů. České zápasy se pak budou hrát v Glasgow a v Londýně.

Kvůli koronavirové pandemii se národní tým v tomto kalendářním roce 2020 ještě nepředstavil a poprvé se tak podle všeho stane až v zářív rámci nového ročníku Ligy národů.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.
FK Dukla Praha

Za rasismus dostal fotbalový trenér Rada rekordní osmiměsíční stopku. Trest nechápe

Trenér a věčný bouřlivák Petr Rada, jenž v současnosti vede druholigovou pražskou Duklu, dostal od disciplinární komise osmiměsíční trest za rasistickou urážku, kterou měl vyřknout během zápasu se Zbrojovkou Brno na adresu trenéra soupeře Tomáše Polácha. Jedná se tak o rekordní trest, který kdy disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) někomu dala. Pro pětašedesátiletého velezkušeného stratéga je výše trestu nepochopitelná, s Duklou se proti trestu odvolá. Nevyloučil ale ani ukončení svého působení na Julisce.

Více souvisejících

Fotbal FAČR

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 28 minutami

před 40 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Princezna Kate způsobila šok i lidem ze svého okolí, zní z Británie

Zítra uplyne týden od chvíle, kdy princezna Kate po mnoha spekulacích odhalila, že lékaři u ní diagnostikovali rakovinu. Pro spoustu lidí z jejího okolí to byl šok, zní z Velké Británie. Kdo všechno věděl o nemoci s předstihem? 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy