25. června 2020 • 14:03

Rumunská hvězda při oslavách Slavie s fanoušky: Nico Stanciu, smrt Spartě!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
89
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Euforie z dvacátého ligového titulu dostala po vítězství nad Plzní 1:0 každého slávistu. Při oslavě s fanoušky se odvázal i Nico Stanciu. Rumunský reprezentant, který ještě před rokem a půl sliboval trofej konkurenční Spartě, se s chutí zapojil do skandování rozjařených příznivců. „Nico Stanciu, Nico Stanciu, smrt Spartě!“ zněl jeden z chorálů, který se linul středeční bujarou nocí v Edenu. Stanciu při něm skákal na pódiu a zpíval s mikrofonem v ruce.



Slavia ve středu doma svalila 1:0 Viktorii Plzeň, čímž si tři kola před koncem nadstavbové skupiny o titul FORTUNA:LIGY zajistila obhajobu ligového primátu. Radost z jubilejního dvacátého titulu byla ohromná - celý tým šel po utkání slavit s fanoušky před stadion, kde na hráče vzhledem ke koronavirovým opatřením čekali ti, co se nedostali dovnitř. Připojili se i diváci, co povzbuzovali přímo z tribuny.

Hráči a členové slávistického štábu nastoupili na improvizované pódium, kde se zhruba půl hodiny dělili o radost s věrnými příznivci. Zpívali, slavili, vymýšleli různé chorály, děkovali hráčům současného kádru i těm, co mužstvo v nedávné době opustili, ale na zisku titulu mají velký podíl.

Hotovo! Dvacet titulů! Slávisté oslavovali s fanoušky před stadionem
Video se připravuje ...

Jednou z ústředních postav oslav byl i Nico Stanciu. Rumunský záložník se v posledních týdnech rozehrál do náramné formy, přispíval góly a nahrávkami. Získává si oblibu čím dál většího počtu příznivců, ačkoliv má za sebou sparťanskou minulost.

„Nico Stanciu, Nico Stanciu, smrt Spartě!“ skandovali fanoušci kolem jedenácté večer, když se šikovný středopolař chopil mikrofonu. Popěvek si jako velká slávistická hvězda s chutí zazpíval a naplno si užíval oslavy titulu v sešívaných barvách.

Pro český fotbal ho přitom zlákala Sparta, letenský tým ohlásil velou posilu v zimě 2018. „Cítím se tady dobře a chtěl bych se Spartou vyhrát nějakou trofej. Zůstanu tady, dokud ji nezískám,“ vykládal Stanciu na tiskové konferenci ještě v listopadu 2018. Dva měsíce poté, rok od slavného příchodu na Letnou, nakonec zmizel do Arábie.

Po půlročním nevydařeném angažmá v Al Ahlí zatoužil po návratu do Prahy, tentokrát si ale vybral druhý břeh Vltavy. Zbytek znáte - v létě 2019 začal pracovat pod Jindřichem Trpišovským, klubu pomohl do Ligy mistrů a nyní k obhajobě titulu.

Důvody, proč je Slavia mistrem: Super defenziva, démon v bráně a hodně střelců
Video se připravuje ...

Nicolae Stanciu během oslav titulu po výhře nad Plzní
Nicolae Stanciu během oslav titulu po výhře nad Plzní

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Mistrovská euforie v Edenu i před. Jak se fandilo před stadionem?
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Slavia - Plzeň 1:0. Sešívaní zvládli poslední krok a slaví titul! Rozhodl Ševčík
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Slavia 35 26 7 2 69:12 85
2. Plzeň 35 23 7 5 68:24 76
3. Sparta 35 17 9 9 66:40 60
4. Jablonec 35 14 9 12 48:52 51
5. Liberec 35 15 6 14 55:51 51
6. Ostrava 35 12 11 12 47:43 47

Vstoupit do diskuse
89

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud